Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Bloomberg: Syksyn uusi Apple Watch tuomassa nopeamman suorittimen, parannetun langattoman yhteyden sekä päivitetyn näytön

Apple Watch uudistuu suorituskyvyltään ja näytöltään – ja mahdollisesti designiltaan.

Applen syksyllä 2021 odotettavasta seuraavan sukupolven Apple Watchista on kuultu toistaiseksi varsin vähän raportteja – joskin tubettaja Jon Prosser paljasti aiemmin uuden kellon väitetyn suorakylkisemmän designin mallinnoskuvissa.

Nyt luotettavana tahona Apple-paljastusten osalta tunnetut Bloombergin Mark Gurman ja Debby Wu raportoivat Applen suunnitelmista tälle vuodelle sekä ensi vuodelle, jolloin tulossa on myös seuraaja edullisemmalle Apple Watch SE:lle sekä uusi kestävämpi, jykevämpi Apple Watch -versio.

Todennäköisesti Apple Watch Series 7 -nimen saava syksyn 2021 uusi älykello tulee sisältämään nopeamman suorittimen, parannetun langattoman yhteyden sekä päivitetyn näytön, kertovat lähteet. Tämän vuoden malliin Applen kerrotaan myös testanneen pienempiä näytönreunuksia sekä uutta laminointitekniikkaa, joka tuo näytön lähemmäksi sen pintalasia. Kokonaisuutena uuden Apple Watchin odotetaan kuitenkin olevan todennäköisesti hieman paksumpi, ”muttei tavalla, jota käyttäjä huomaisi”.

Osa uutta Apple Watchia on päivitetty tuki ultra wideband (UWB) -teknologialle, joka mahdollistaa sitä tukevien laitteiden välisen lähialueen tarkan sijaintipaikannuksen. Apple on julkistanut tulevan, syksyllä julkaistavan watchOS 8 -käyttöjärjestelmäversion tuovan tuen UWB-perustaisille digitaalisille auton-, kodin- työpaikan- ja hotellinavaimille jo myös vuoden 2020 Apple Watch Series 6:ssa.

Bloombergin raportin mukaan Apple suunnitteli aiemmin kehon lämpötila-anturin lisäämistä tämän vuoden malliin, mutta nyt sitä odotetaan todennäköisemmin vasta vuoden 2022 malliin. Hiljattain Huawei esitteli omalta osaltaan lämpötila-anturin uusissa Huawei Watch 3 ja 3 Pro -älykelloissaan ja esimerkiksi Fitbit on tarjonnut sellaisen jo aiemmin tuotteissaan.

Lisäksi raportissa todetaan muista mahdollisista uusista terveysominaisuuksista ajoittain huhuissa esillä olleen, Applella työn alla oleva ilman piikittämistä toimivan glukoosi- eli verensokerimittauksen kaupallisen lanseerauksen odotetaan olevan vielä todennäköisesti useamman vuoden päässä.

Tältä Apple Watch Series 7 voi näyttää. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.
Tältä Apple Watch Series 7 voi näyttää. Kuva: Jon Prosser / RendersByIan.

Aiempi Jon Prosserin mallinnoskuvapaljastus tulevasta Apple Watchista kertoi muotoilun olevan uudistumassa tasaisemmilla kyljillä, kun tähän asti kaikissa Apple Watcheissa kyljet ovat olleet kaarevia. Tasakylkisyys ja -pintaisuus on ollut Applen designissa viime aikoina trendi, sillä se on levinnyt iPadeista iPhone 12 -puhelimiin, uuteen iMaciin ja huhujen mukaan jatkossa myös MacBook Air / Pro -läppäreihin. Julkaistujen mallinnoskuvien luotettavuus on vielä epävarma ennen laajempaa vahvistusta.

Ensi vuonna 2022 Apple aikoo esitellä Bloomberg-raportin mukaan uuden Apple Watch -päämallin rinnalla myös seuraajan edullisemmalle Apple Watch SE:lle sekä uuden Apple Watch -version, joka on suunnattu extreme-urheilijoille. Tästä kestävämmästä, jykevämmästä Apple Watchista kuultiin raportti Bloombergilta erikseen jo aiemmin.

Myös uutta erikoisversiota kehitettiin alun perin julkaistavaksi mahdollisesti jo tänä vuonna, mutta Bloombergin mukaan julkaisu on todennäköisempää vasta vuonna 2022.

Applen sisäisesti uudesta versiosta on käytetty myös nimiä ”Explorer Edition” ja ”Adventure Edition”. Se tarjoaisi jotakuinkin samat ominaisuudet muiden Apple Watch -mallien kanssa, mutta kestävämmällä rakenteella esimerkiksi Casion G-Shock-kellojen tavoin.