Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen uutuus vuonna 2018: Macin näppäimet muuttuvat emojeiksi tai miksi tahansa muuksi

Apple tulee vasta 2018 ottamaan Maceissaan käyttöön näppäimistöt. joissa näppäimissä olevien e-paperinäyttöjen esittämät kuvat ja samalla näppäinten toiminnot voivat muuttua, kertoo Wall Street Journal.

Viime viikkoina on huhuttu Applen kiinnostuksesta tällaista näppäimistöä kehttivään Sonder Designiin. Sonderin kehittämästä näppäimistöstä on animaatio alla. WSJ:n mukaan Apple aikoo käyttää juuri Sonderin teknologiaa, mutta vasta parin vuoden päästä.

Ensi viikolla 27. lokakuuta Applen odotetaan esittelevän uuden MacBook Pron, jossa perinteinen näppäimistön ylin rivi on korvattu OLED-kosketusnäytöllä. Tarkkoja yksityiskohtia tulevan näyttörivin toiminnasta ei vielä tiedetä, mutta oletettavasti myös sen tarjoamat toiminnot vaihtelevat eri sovellusten ja tilanteiden mukaisesti.

Yhtenäisen OLED-näyttörivin ja jatkossa jokaiseen erilliseen näppäimeen odotettavien e-paperinäyttöjen välillä on selkeä ero virrankulutuksessa: e-paperinäytöt ovat vähävirtaisia, sillä ne kuluttavat virtaa vain sisällön vaihtuessa.

Wall Street Journal kertoo, että 2018 tulevissa Maceissa näppäimistön näppäimet voivat esimerkiksi muuttua esittämään emojeja, kansainvälisiä merkistöjä sekä erityisiä sovelluskohtaisia komentoja perinteisen QWERTY-tekstinäppäimistön ohella.

Tulevaisuudessa uudenlaisista e-paperinäytöin varustetuista näppäimistöistä on tulossa WSJ:n mukaan MacBookien ”vakio-ominaisuus”, joten se tullee käyttöön laajasti koko mallistossa.