Huhu: Applen ja LG:n kerrotaan kehittävän uutta 3D-kameraa iPhone-malleihin

Applen kerrotaan kehittävän uutta 3D-kuvaamisen mahdollistavaa kameraa yhdessä LG:n kanssa. Korea Economic Dailyn mukaan LG Innotekin uusi kaksoiskamera on todennäköisesti tulossa Applen tuotteisiin ensi vuoden jälkipuoliskolla.

Epäselvää kuitenkin on, minkälaisesta 3D-kuvaamisesta on kyse. Applella on vuosien varrelta patentteja muun muassa esineiden ja eleiden tunnistamiseen 3D-kuvaamisen avulla, mutta kyse saattaa olla jostain paljon yksinkertaisemmastakin.

LG Innotek toimittaa kaksoiskameroita myös nykyisiin iPhone 7 Plus -malleihin. 9to5Macin mukaan 3D-kuvaamisella saatetaankin tarkoittaa vain iPhone 7 Plus -mallista tuttua kameranmuotokuvatilaa. Muotokuvatila käyttää kaksoiskameran tarjoamaa syvyystietoa erottaakseen kuvattavan kohteen taustasta ja luo kuvaan keinotekoisesti pehmennetyn taustan.

Yksi mahdollisuus ”seuraavan sukupolven 3D-kameralle” voisi 9to5Macin mukaan olla nykyistä pienempi kaksoiskamerajärjestelmä. Sen avulla Apple voisi sovittaa kaksoiskameran ja muotokuvausmahdollisuuden myös pieneen iPhoneen, kun nykyisellään kaksoiskamera löytyy vain Plus-versiosta.