Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple mokasi pahemman kerran: eri laitteen ohjelmisto paljasti jo keskeisiä tietoja tulevasta iPhonesta

Applen tulevasta iPhonesta on kuultu lukemattomia huhuja, mutta nyt Apple on vahingossa vahvistanut keskeisiä tietoja huippu-uutuudestaan.

Applen HomePod-kaiuttimen ohjelmiston syövereistä löytyy niin yltä löytyvä hahmotelmakuva iPhonen designistä kuin myös viittauksia kasvontunnistukseen osana BiometricKit-pakettia.

Löydösten takana on sovelluskehittäjä Steve Troughton-Smith, joka twiittasi asiasta.

Koodista paljastuvat myös koodinimi tulevalle huippu-iPhonelle, D22, sekä kasvotunnistukselle, Pearl ID. Lisäksi kasvotunnistuksen osalta nähdään myös viittaus infrapunan käyttöön.

Applelta julki lipsahtaneet paljastukset tarjoavat poikkeuksellisen varmistuksen huhuille ja paljastuksille tulevasta huippu-iPhonesta, johon on odotettu lähes koko etupuolen kattavaa näyttöä, lukuun ottamatta yläreunassa keskellä olevaa lovea kameroille, antureille sekä puhelinkuulokkeelle.

Myös kasvotunnistuksesta on kuultu jo aiemmin. Se toimii uusien 3D-antureiden voimalla ja infrapunan myötä myös pimeässä. Käytännössä anturit muodostavat 3D-mallin ja vertaavat sitä aiemmin tallennettuun malliin puhelimen käyttäjästä, avaten lukituksen, jos nämä ovat samanlaiset. Aiemmat raportit ovat kertoneet myös, ettei tunnistus vaadi toimiakseen tiettyä tarkkaa asentoa tunnistuksen onnistumiseksi, vaan puhelin voi olla esimerkiksi pöydälläkin vinossa käyttäjän nähdeen.

Applen odotetaan julkistavan uuden huippu-iPhonen, jonka mallinimeä ei vielä tiedetä, yhdessä iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -mallien kanssa todennäköisesti syyskuun aikana. Huippumallin myyntiintulo voi kuitenkin venyä pidemmäksi ja saatavuus olla heikko.

Lisäksi huippu-iPhone on saamassa muun muassa kaksoiskameran, uuden rakenteen ruostumattomasta teräksestä ja lasista sekä langattoman latauksen.