Applelta uusi keksintö? Langatonta latausta testataan seuraavaan iPhoneen

Applen tulevaan iPhoneen voi vihdoin tulla langaton lataus. Ainakin Applen iPhonenkin kokoonpanosta vastaava Foxconn tekee myös langattoman lataamisen moduuleja ensi vuoden iPhonelle, kertoi alalla työskentelevä lähde japanilaiselle Nikkeille, joka on viime aikoina raportoinut ahkerasti jo ensi vuoden iPhoneista.

Varmaa langattoman latauksen tulo ei kuitenkaan vielä ole. Sen kerrotaan riippuvan siitä, pystyykö Foxconn nostamaan tuotantonsa saannon riittävän korkealle, taloudellisesti järkevälle, tasolle.

Lisäksi epäselvää toistaiseksi on, olisiko langaton lataus suunnitelmissa kaikkiin suunniteltuihin iPhone-malleihin. Nikkei itse on raportoinut Applen suunnittelevan 4,7 tuuman, 5 tuuman ja 5,5 tuuman näytöillä varustettuja uusia iPhone-malleja, joissa myös tausta on jälleen lasia.

Langattomassa latauksessa älypuhelimissa ei ole enää mitään uutta, mutta toistaiseksi tekniikka ei ole saavuttanut suosiota, jota siltä aikanaan odotettiin. Muun muassa Nokia panosti aikanaan vahvasit langattomaan lataamiseen ensimmäisissä Lumioissaan.

Ensi vuonna on iPhonen 10-vuotispäivä ja siihen odotetaan kenties historian suurimpia muutoksia. Ainakin osassa tulevia malleja Applella on jo aikeena vaihtaa OLED-näyttöteknologiaan. Lisäksi näytön pitäisi kattaa koko etupuoli niin, että myös sormenjälkitunnistus on integroitu siihen.

Myöhemmin langaton lataus voisi mahdollistaa jopa täysin liittimettömän iPhonen eli myös vielä erillisen kuulokeliitännän poistamisen jälkeen jäljelle jääneen Lightning-liitännän poistamisen. Ainakaan toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole kuitenkaan erikseen huhuttu vielä tulevalle vuodelle.

Aiemmin Applen on huhuttu kehittäneen markkinoilla nähtyjä edistyneempää langatonta latausta, joka toimisi myös pienellä välimatkalla ladattavan laitteen ja latauslähteen välissä.