Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Luotettava huhu: Applelta uuden iPhonen kaveriksi myös uudet AirPods-kuulokkeet

Apple saattaa julkistaa jo huomenna uusien iPhone-puhelinmalliensa sekä todennäköisesti myös uuden toisen sukupolven Watch-kellonsa lisäksi myös uudet AirPods-kuulokkeet.

Yleensä erittäin luotettavista ennusteistaan tunnetun KGI Securitiesin analyytikon Ming-chi Kuon mukaan Apple kehittää tällaisia AirPods-kuulokkeita. Kuo ei vahvistanut julkistusta jo huomenna, mutta erittäin loogiselta se vaikuttaisi.

Kuon tuoreesta raportista kertoo muun muassa AppleInsider.

Uudet AirPodsit ovat langattomat nappikuulokkeet. Mielenkiintoisesti niiden tekniikkaa kuvaillaan ”Bluetoothin tapaiseksi”, mutta ei siis välttämättä suoraan Bluetoothiksi tai sen kanssa yhteensopivaksi. Kuulokkeissa on Kuon mukaan Applen itse suunnittelema langattoman yhteyden tuova piiriratkaisu.

Uudet kuulokkeet tähtäävät markkinoiden yläpäähän samalla Beats-kuulokkeiden kattaessa keskiluokan, arvelee Kuo.

AirPodsien uuden langattoman Apple-tekniikan pitäisi olla vähävirtainen, mikä mahdollistaa pidemmän toiminta-ajan muuten tässä suhteessa vaikeissa, täysin langattomissa pienikokoisissa nappikuulokkeissa.

Tulevaisuudessa Kuo näkee Applelle mahdollisuuksia hyödyntää uutta langatonta tekniikkaansa myös esimerkiksi älykodin ja -autoilun ratkaisuissa.

Kuon tietojen mukaan TSMC valmistaisi Applelle uusissa kuulokkeissa vaadittavan piirin ja kuulokkeiden kokoonpanoista vastaavia alihankkijoita olisivat Cheng Uei Precision sekä Inventec.

Uudet AirPodsit ja muut langattomat kuulokkeet tullaan myymään erikseen eli niitä ei tulla toimittamaan iPhonen mukana.

Langattomien kuulokkeiden merkityksen odotetaan kasvavan, sillä uudet iPhonet eivät enää sisällä perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Applen odotetaan toimittavan iPhonen myyntipakkauksessa mukana Lightning-liitännälliset EarPods-nappikuulokkeet sekä adapterin, jolla Lightning-liitäntään voi liittää 3,5 millimetrin liittimellä varustetut kuulokkeet.