Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple Watch saattaa pian seurata untasi ja sykkeen laskua

Apple kehittää uusia lisätoimintoja Watch-kellolleen. Tavoitteena sillä myös pelkän terveys- ja liikuntatiedon keräämisen sijaan alkaa myös tarjoamaan tulkintoja tiedoista.

Bloombergin raportin mukaan Apple kehittää uusia käyttötarkoituksia Watch-kellolleen. Yksi uutuuksista olisi unitapojen seuranta ja toinen mittaisi kuntotasosta kertovaa sykkeen palautumista huipputasolta lepotasolle, kertovat Bloombergin lähteet. Toistaiseksi Apple on Watchilla vain mitannut pulssia ranteesta.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on puhunut terveydenhuollosta mahdollisena uutena merkittävä liiketoiminta-alueena Applelle sen tarjoamien suurten markkinoiden ansiosta.

Toistaiseksi Apple on kuitenkin ottanut varovaisia askelia terveydenhuollon suuntaan muun muassa sen tiukan viranomaissääntelyn vuoksi. Jatkossa Applen ohjelmistot voisivat kuitenkin auttaa tietojen keräämisen lisäksi myös niiden tulkitsemisessa, mikä voisi avustaa käyttäjiä sekä lääkäreitä.

Bloombergin mukaan Applen viime vuosina palkkaamat terveydenhuollon osaajat rakentaisivat uutta parannettua elektronista terveystietojen ohjelmistoa, joka mahdollistaisi potilastietojen paremman analysoinnin ja ymmärtämisen.

Apple osti aiemmin tänä vuonna Gliimpse-yrityksen, joka rakensi elektronisten terveystietojärjestelmien tietokantoja yhteen paikkaan yhdistävää ohjelmistoa.

Bloomberg kuvailee myös, kuinka uskollisuus Applen tuotteille kuten iPhoneille voisi kasvaa, jos potilaan terveystiedot ja niiden perusteella tehdyt suositukset olisivat tarjolla Applen järjestelmän kautta. Tällöin vaihtaminen iPhonesta Androidiin olisi vaikeampaa.

Applen on ajoittain huhuttu olevan aikeissa lisätä uusia mittauslaitteita Apple Watchiin, mutta esimerkiksi glukoosimittauksen tai verenpainemittarin lisääminen koskisi vain pientä määrää käyttäjiä ja todennäköisesti vaatisi Yhdysvaltain lääkeviranomaisen FDA:n tiukkojen testien läpikäynnin.

FDA:n testeihin lähtö voisi vaatia Apple Watchin toimivan itsenäisesti ja sen akun kestävän läpi päivän. Näin ollen tämä saattaisi vaatia ensin omilla mobiiliverkkoyhteyksillään varustetun Apple Watchin.Myös kokonaisuutena Applen suurin haaste on osoittaa, että sen HealthKitiin ja ResearchKitiin kerätyt tiedot ovat luotettavia.

Myös Applen kehitteillä oleva Watchin unen seuranta todennäköisesti vaatisi nykyistä parempaa akunkestoa, sillä nykyisin Watch pitää käytännössä ladata öisin jos sitä haluaa seuraavankinpäivän läpikäyttää.