Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjä vahvistaa: Applelta ”iPhone SE 2” alkuvuodesta – näyttää iPhone 8:lta, sisällä uusi piiri

Applelta on jo pitkään huhuttu ”uutta iPhone SE:tä” eli tällä kertaa päivitettyä versiota iPhone 8 -älypuhelimesta ensi vuoden alkuun.

Nyt nämä huhut ovat saaneet erittäin paljon vahvistusta, sillä Apple-tietäjänä tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo on liittynyt mukaan joukkoon. Kuon tuoreimman, 9to5Macin välittämän raportin mukaan uusi ”iPhone SE 2” on tulossa vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä eli tammi-maaliskuun aikana.

Uutuus näyttää iPhone 8:lta ja myös useimmat ominaisuudet säilyvät ennallaan. Uutta sisuksissa on kuitenkin uusi myös iPhone 11 -puhelimista löytyvä Applen A13 Bionic -järjestelmäpiiri, joka on tehokkain piiri mitä älypuhelimissa on nähty. Lisäksi RAM-käyttömuistia uutuudessa tulee olemaan 3 gigatavua.

Idea on siis hieman sama kuin aiemmassa iPhone SE:ssä, joka oli aikanaan uudistettu versio iPhone 5s:stä.

Kuo odottaa Applen myyvän puhelinmallia jopa 30-40 miljoonaa kappaletta ensi vuonna.

Uutuuden säilyttäessä iPhone 8:n designin, tulevat näillä näkymin myös 4,7 tuuman LCD-näyttö ja Touch ID -sormenjälkilukija säilymään ennallaan. Uusi malli onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi niille iPhone-käyttäjille, jotka syystä tai toisesta haluavat edelleen pysyä kotipainikkeella varustetussa puhelinmallissa. Kuon mukaan uutuuden kohderyhmää ovat esimerkiksi erityisesti iPhone 6 -käyttäjät.

Verrattuna iPhone 8:aan uusi A13 Bionic -järjestelmäpiiri tuo merkittävästi lisää suorituskykyä.

Muista uudistuksista ei ole vielä tietoa mutta esimerkiksi kamera saattaa ainakin jotenkin päivittyä verrattuna iPhone 8:aan. Lisäksi järjestelmäpiirin ohella esimerkiksi myös yhteydet Apple voisi samalla päivittää modernimmaksi.

Uusi iPhone-malli päivittäisi Applen iPhone-mallistoa sen edullisemmasta päästä ja todennäköisesti korvaa myynnissä kevään aikana iPhone 8:n Applen itse myymän iPhone-malliston edullisimpana vaihtoehtona.

Uutuuden mallikoodi on tiettävästi iPhone 12,8.