Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näyttö valtaa koko etupuolen uudessa iPhonessa - kuva selittää muutoksen

Tiedot tulevasta huippu-iPhonesta tarkentuvat. Jo pitkään KGI:n analyytikko Ming-chi Kuo, joka tunnetaan lähes erehtymättömänä Applen suunnitelmien paljastajana, on odottanut iPhone 7s:n ja iPhone 7s Plussan ohella täysin uutta iPhone-mallia 5,8 tuuman OLED-näytöllä, jonka aktiivinen ala olisi kuitenkin pienempi.

Nyt Kuo on kuvan kera tarkentanut aiempaa raporttiaan: 5,8 tuuman OLED-näyttö tulevassa iPhonessa kattaa koko puhelimen etupuolen, mutta näytön alaosaa hyödynnetään Touch ID -painikkeen korvaavaan ”toimintoalueeseen”. Näin varsinaiseksi aktiiviseksi näyttöpinta-alaksi jää 5,8 tuuman näytöstä 5,15 tuumaa – 2436 x 1125 pikseliä.

Näytön alareunaan jäävän toimintoalueen tarkkoja yksityiskohtia Kuo ei vielä kerro. Siinä tullaan esittämään virtuaalipainikkeita, mutta aivan varmasti ei vielä käy ilmi, voisiko näyttö joissakin harvoissa tilanteissa toimia myös tavanomaisena näyttönä, esimerkiksi katseltaessa videoita koko ruudulla, vai esitetäänkö sillä vain ja ainoastaan toimintoalueen virtuaalipainikkeita ja muita toimintoja.

Kuon mukaan uusi toimintoalue korvaa nykyisen Touch ID -sormenjälkitunnistusteknologian, ja Apple ottaa käyttöön uuden biometrisen tunnistusjärjestelmän. Tältä osin Kuo ei kuitenkaan tarkentanut asiaa. Viime päivinä on huhuttu erilaisten sensorien, myös iirisskannerin, sekä 3D-kasvotunnistuksen tuloa iPhoneen. Aiemmin puhetta on ollut Touch ID:n integroimisesta näytön osaksi.

Uusi OLED-iPhone vastaa kooltaan 4,7 tuuman iPhonea, vaikka se sisältää 5,8 tuuman näyttöpaneelin. Lisäksi se sisältäisi myös merkittävästi suuremman, 2 700 milliampeeritunnin, akun verrattuna iPhone 7:n 1 960 milliampeerituntiin. Suuremman kapasiteetin mahdollistaa uudenlainen kasattu piirilevy, joka säästää tilaa iPhonen sisällä.

Muita uuteen iPhoneen odotettavia uudistuksia ovat lasipinta puhelimen takana, runko ruostumattomasta teräksestä alumiinin sijaan sekä langaton lataus. OLED-iPhonen odotetaan sisältävän kaksoiskameran iPhonen Plus-mallien tapaan.

Uutuuden tarkkaa mallinimeä ei vielä tiedetä: arvailuissa esillä ovat olleet iPhone 8 ja iPhone X, iPhonen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.