Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjä löi pöytään kovan ennusteen: Tulossa iPhone sekä Face ID:llä että näytönalaisella Touch ID:llä – mutta vasta 2021

iPhone-huhumylly jatkaa pyörimistä vinhalla vauhdilla. Tämän syksyn iPhone-uutuuksien ohella myös ensi vuoden 2020 mallit ovat pyörineet huhuissa jo pitkään. Nyt Apple-tietäjänä monien osuneiden ennusteidensa vuoksi tunnettu analyytikko Ming-chi Kuo on suunnannut katseensa vielä tätäkin pidemmälle, vuoteen 2021.

9to5Mac-sivuston mukaan Kuo toteaa tuoreimmassa raportissaan, että Apple aikoo esitellä vuonna 2021 iPhonen, jossa on sekä Face ID -kasvojentunnistus että näytönalainen Touch ID -sormenjälkilukija.

Kuon mukaan tulevien 18 kuukauden aikana ala tulee ratkaisemaan monia teknisiä ongelmia, mikä mahdollistaa Applelle korkean luokan käyttökokemuksen tarjoamisen.

Näytönalaisia sormernjälkilukijoita on nähty monilta muilta puhelinvalmistajilta jo jonkin aikaa, ja pikku hiljaa niistä on alkanut tulla jo valtavirtaa ylemmän keskiluokan ja huippuluokan Android-älypuhelimissa. Lukijoiden toiminta on myös uudempien mallien myötä parantunut jo selvästi luotettavammaksi sekä nopeammaksi. Toistaiseksi jäljellä olevia haasteita ovat kuitenkin edelleen tunnistusalueen pieni koko sekä yhä ajoittainen tunnistamisen epävarmuus.

Lisäksi Kuo nostaa esiin myös virrankulutuksen, tunnistusmoduulin paksuuden sekä tuotannon laminointiprosessin heikon saannon teknologian rajoittavina tekijöinä.

Kuo ennustaa, että Apple voisi käyttää Qualcommin kaltaista ultraääneen perustuvaa näytönalaista sormenjälkilukijaa, joka voisi mahdollistaa aiempaa laajemman tunnistusalueen.

Touch ID:n paluusta iPhoneihin uutena versiona on huhuttu jo aiemmin. Osa lähteistä odottaa sen tapahtuvan jo ensikin vuonna.