Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjä: Applelta ensi vuonna kaksi iPhone-mallia 5G:llä ja yksi ilman – näyttöjen koossa tapahtumassa muutos

Applen myöhemmin tänä syksynä esittelemiin iPhoneihin ei odoteta valtavia uudistuksia lukuun ottamatta takana kasvavaa kamera-aluetta ja sen sisältämää kolmatta, tai iPhone XR:n seuraajassa toista, kameraa.

Sen sijaan vuonna 2020 iPhoneissa nähdään jälleen enemmän muutoksia. Tulossa ensi vuonna ovat ensimmäiset uusia 5G-mobiiliverkkoja tukevat iPhonet, minkä lisäksi mallisto on muutenkin uudistumassa mitoiltaan – ja mahdollisesti samalla designiltaan.

Apple-tietäjänä lukemattomien yksityiskohtaisten ja oikeaan osuneiden paljastustensa myötä tunnetuksi tullut analyytikko Ming-chi Kuo on nyt julkaissut uuden raportin ensi vuoden iPhoneista. Kuon mukaan tulossa on kolme uutta iPhone-mallia:

  • 6,1 tuuman OLED-näytöllä ja ilman 5G-tukea 4G LTE -mobiiliverkkoyhteydellä iPhone XR -malliston jatkajaksi
  • 5,4 tuuman OLED-näytöllä ja 5G-mobiiliverkkoyhteydellä
  • 6,7 tuuman OLED-näytöllä ja 5G-mobiiliverkkoyhteydellä

Uusissa 5G-verkkoja tukevista iPhone-huippumalleista Apple näyttäisi olevan pienentämässä pienemmässä mallissa nykyiseen 5,8 tuuman iPhone XS -malliin verrattuna ja toisaalta kasvattamassa suuremmassa mallissa näytön kokoa iPhone XS Maxin 6,5 tuumasta.

Trion edullisimmassa mallissa 6,1 tuuman koko säilyisi ennallaan nykyisestä iPhone XR:stä, mutta näyttötekniikka olisi vaihtumassa LCD:stä OLEDiin.

Kuon mukaan 5G-verkkojen osalta niitä tukevat iPhone-mallit tulevat tukemaan sekä alle 6 gigahertsin että korkeampia millimetriaaltotaajuuksia. Puhelimiin odotetaan Qualcommin toimittamaa modeemipiiriä.

Applen tiedetään kehittävän myös omaa modeemipiiriään. Kuon mukaan se voisi olla valmis vuodeksi 2022, joskin Applen on raportoitu viestineen rekrytointien yhteydessä tavoitteesta vasta vuodelle 2025.

Kuon raportista on nyt kertonut muun muassa 9to5Mac-sivusto.