Apple suunnittelee langatonta latausta iPhoneen?

Applen suunnitelmissa voi olla langattoman latauksen tuominen sen iPhoneen – ainakin jos toimitusketjulähteitä on uskominen.

Taiwanilaisen Economic Daily Newsin mukaan Apple olisi lähettänyt tarjouspyynnön langattoman lataamisen piireistä MediaTekille. Asiasta on kertonut myös DigiTimes.

MediaTekin ohella myös NXP:n jaIDT:n kerrotaan lähettävän koe-eriä Applen testattavaksi.

MediaTekin ratkaisu voi tukea kaikkia langattoman lataamisen nykyisin yleisesti käytössä olevia standardeja.

Toistaiseksi ei tiedetä, minkälaista langattoman lataamisen ratkaisua iPhoneen Apple mahdollisesti suunnittelee. Tuore raportti mainitsee todennäköisenä Applen suunnittelevan lisävarusteita, kuten lisäkuoria, langattoman lataamisen kokeilemiseksi.

Langattoman lataamisen mahdollisuus on ollut tuttua monissa Android- ja myös Windows-puhelimissa jo useammatta vuotta, mutta suurin hype sen ympäriltä on viime aikoina kadonnut.

Apple ei ole myöskään ainakaan toistaiseksi lisännyt iPhoneensa varsinaista muita älypuhelimia vastaavaa pikalatauksen tukea – joskin nyky-iPhonet kyllä latautuvat nopeammin tehokkaammalla iPadin laturilla verrattuna iPhonen myyntipakkauksessa toimitettavaan.

Ajoittain Applen on huhuttu kaavailevan iPhoneensa myös uudenlaista langatonta latausta, joka ei vaaitisi kosketusta tai hyvin pientä etäisyyttä latausalustaan, vaan voisi toimia jopa kymmenien senttimetrien etäisyydellä latauslähteestä. Näille huhuille ei kuitenkaan ole saatu mitään vahvempaa taustatukea.

Applen odotetaan uudistavan iPhoneaan erittäin merkittävästi ensi vuonna sen kymmenvuotisjuhlavuotena. Odotuksissa on uusi lasiin perustuva design, ensi kertaa AMOLED-tekniikan näyttö sekä fyysisen kotinäppäimen poistuminen, sen mahdollisesti integroituessa tavalla tai toisella osaksi näyttö