Kova huhu: uudet iPadit julki jo ensi viikolla

Applen iPad-mallisto alkaa monin paikoin olla uudistuksien tarpeessa, ja huhuja uusista malleista onkin liikkunut jo kuukausien ajan. Mitään tietoa esittelytilaisuudesta ei kuitenkaan ole, mutta MacRumorsin raportoima alihankkijahuhu väittää, että uusia iPad-malleja saatetaan nähdä maaliskuun 20. päivän ja 24. päivän välisenä aikana, eli jo ensi viikolla.

MacRumorsin lähteinä toimivat Applen alihankkijoiden toimia seuraavat analyytikot, joiden mukaan uusia iPad-malleja nähtäisiin viikolla 12, eli ensi viikolla. Analyytikot eivät kuitenkaan eritelleet, mitä iPad-malleja tuolloin on odotettavissa. Useiden raporttien mukaan tulossa on sekä päivityksiä nykyisiin 9,7- ja 12,9-tuumaisiin malleihin että täysin uusi 10,5-tuumaisella näytöllä varustettu iPad-malli.

Mikäli Apple todella esittelee uusia iPad-malleja ensi viikolla, tulee sen lähettää median kutsut esittelytilaisuuteen hyvin pian. On kuitenkin mahdollista, että nykyisiin malleihin julkaistaan päivityksiä ilman erillistä esittelytilaisuutta. Tämä todennäköisesti tarkoittaisi, ettei uutta, yli 10-tuumaista mallia nähtäisi vielä.

Tällä hetkellä myynnissä olevista iPad-malleista vanhimpia ovat lokakuussa 2014 esitelty Air 2 ja lokakuussa 2013 esitelty mini 2. 12,9-tuumainen iPad Pro sekä iPad mini 4 esiteltiin syyskuussa 2015 ja uusin 9,7-tuumainen iPad Pro esiteltiin 21. maaliskuuta viime vuonna.

Hiljattain huhuttiin, että uusia iPad-malleja esiteltäisiin 4. huhtikuuta, mutta tuo huhu perustui Applen myymälöiden saatavuustietoihin. Saatavuustietoja ei voida pitää kovin luotettavana perusteena julkaisuaikataululle, ja MacRumorsin mukaan tällä hetkellä tilattavien laitteiden toimitus onkin jo siirtynyt viikolla eteenpäin tuosta aiemmasta huhtikuun neljännestä.