Apple-reportteri: Vuonna 2024 odotetut uudet iPad Prot tuomassa OLED-näytöt ja M3-piirin - myös Magic Keyboard -näppäimistö uudistuu

Applen iPad-tablettien myynti on ollut yleisen tablettimarkkinan tavoin paineessa koronapandemian poikkeuksellisesti kiihdyttämän kysynnän jälkimainingeissa.

Uutta nousua Apple hakee vuoden 2024 puolella julkaistavilla seuraavilla huippuluokan iPad Pro -tablettilaitteilla. Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on nyt osana tuoreinta Power On -uutiskirjettään luonut katsauksen siihen, mitä tulevista iPad Pro -laitteilta on lupa odottaa.

Huhuja ja paljastuksia tulevista iPad Pro -laitteista on kuultu aiemminkin. Seuraavat iPad Prot ovat tuomassa laitteisiin merkittävimmän päivityksen sitten vuoden 2018.

Uudet iPad Pro -mallit kulkevat Applen kehitystyössä Gurmanin mukaan mallikoodeilla J717, J718, J720 ja J721.

Näytöissä uutuuksissa on tapahtumassa merkittävä muutos, sillä ne tulevat olemaan Applen ensimmäiset iPadit OLED-näytöillä varustettuna. Tähän asti Apple on käyttänyt iPadeissa LCD-näyttöjä, iPad Prossa viimeksi mini-LED-taustavalaistuksella varustettuna.

iPhoneissa OLED-näytöt ovat olleet mukana jo vuoden 2017 iPhone X:stä alkaen. OLED-näyttö mahdollistaa yleensä suuremman kirkkauden ja tarkemman väritoiston paremmalla kontrastilla.

Lisäksi toinen merkittävä uudistus tulevissa iPad Pro -laitteissa on uusi M3-järjestelmäpiiri, joka tuo jälleen merkittävästi lisää suorituskykyä.

Gurmanin mukaan tulevat iPad Prot sisältävät 11 ja 13 tuuman näytöt. Suuremman mallin osalta näytön koossa voi tapahtua kosmeettinen muutos verrattuna edeltäjiensä 12,9 tuuman näyttöihin.

Uusien iPad Pro -laitteiden yhteydessä Applelta on tulossa myös uudistettu Magic Keyboard -näppäimistö. Uuden näppäimistökuoren pitäisi tehdä iPad Prosta entistä enemmän perinteisten läppärien kaltainen, minkä lisäksi se sisältää suuremman kosketuslevyn.

iPad Pro -lanseerausta odotetaan vasta alkuvuoteen 2024. Syksyllä 2023, tämänhetkisen odotuksen mukaan tiistaina 12. syyskuuta, Apple tulee julkistamaan uudet iPhone 15 -puhelimensa ja seuraavan sukupolven Apple Watch -älykellonsa.