Apple-reportteri paljasti: Tällaisia Mac-tietokoneita Applelta on tulossa markkinoille seuraavaksi

Apple tulee tuomaan markkinoille vuoden 2023 aikana useita uusia Mac-tietokoneita.

Bloombergin Apple-reportteri on viimeisimmässä Power On -uutiskirjeessään luonut jälleen kattavan katsauksen siihen, mitä Applelta on luvassa.

Merkittävänä uutena tietona Gurman kertoo tunnetusti erittäin luotettaviin lähteisiinsä perustuen Applen seuraavan iMac-pöytätietokoneen edenneen nyt kehityksessään EVT- eli engineering validation test -vaiheeseen ja Applen valmistautuvan jo uuden laitteen tuotantoon.

Gurmanin mukaan uusi iMac on tulossa samassa 24 tuuman koossa nykyisen huhtikuussa 2021 julkistetun mallin kanssa. Myös värivalikoima on säilymässä ainakin osin ennallaan sisältäen mustan, hopean, pinkin ja oranssin.

Nykyinen iMac on varustettu M1-järjestelmäpiirillä, ja uuteen iMaciin on odotettu M3-järjestelmäpiiriä.

Ensimmäisenä markkinoille M3-järjestelmäpiirillä uusi iMac ei kuitenkaan näillä näkymin ehdi, sillä J433- ja J434-mallikoodillisten iMacien massatuotanto on alkamassa vasta yli kolmen kuukauden päästä ja markkinoille se tulisi vuoden 2023 toisella puoliskolla.

Uuden piirin lisäksi iMacissa on tapahtumassa sisäisiä muutoksia: osa komponenteista on suunniteltu ja sijoitettu uudelleen, ja myös iMacin jalan tuotantoprosessi kiinnittämisen osalta tulee olemaan erilainen.

Jo uutta iMacia aiemmin Applelta on tulossa kolme uutta Macia kevään ja alkukesän aikana, kertoo Mark Gurman lähteisiinsä perustuen.

Nämä mallit ovat jo aiemmin huhuttu suurikokoisempi 15 tuuman MacBook Air (mallikoodi J515), pitkään odotettu ensimmäinen Mac Pro Apple Silicon -piirillä (J180) sekä päivitetty 13 tuuman Macbook Air (J513).

Mac Pron odotetaan olevan varustettu parhaimmillaan M2 Ultra -järjestelmäpiirillä, joka tarjoaa 24 keskussuoritinydintä sekä 76-ytimisen grafiikkasuorittimen ja 192 gigatavua käyttömuistia.

Tulevien MacBook Air -mallien järjestelmäpiireistä Gurman ei ole vielä varma. Koska uudet mallit muutaman kuukauden päästä M2-järjestelmäpiirillä olisivat jo pian tältä osin vanhentuneita, arvelee Gurman ainakin 13 tuuman MacBook Airin olevan tulossa uudella, vielä julkistamattomalla M3-piirillä varustettuna.

M3-järjestelmäpiirin odotetaan tuovan merkittävän parannuksen suorituskyvyssä ja akunkestossa, kun valmistusprosessi vaihtuu M1- ja M2-piirien 5 nanometristä 3 nanometriin M3:ssa.

Nykyisen M2-piirin Apple julkisti kesäkuussa 2022 WWDC-tapahtumassa, ja M3:n lanseeraus voi tapahtua jälleen kesän 2023 aikana osana MacBook Airia, jonka jälkeen perässä seuraisivat iMac M3:lla myöhemmin vuonna 2023 ja M3 Prolla sekä M3 Maxilla varustetut MacBook Prot vuoden 2024 puolella.

Macien ohella M3-piiriä odotetaan osaksi seuraavan sukupolven iPad Pro -laitteita, joissa on uudistuksena myös OLED-näyttöpaneeli ja jotka ovat tulossa vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla.

Kuten on aiemmin jo kuultu, vuonna 2025 Applelta puolestaan odotetaan ensimmäisiä MacBook-läppäreitä OLED-näytöillä ja ensi kertaa myös kosketusnäytöllä.