Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-reportteri: Näitä uutuuksia Applelta voidaan odottaa jo kevään aikana - syksyllä tulossa "laajin joukko uusia laitteita Applen historiassa"

Applelta on tulossa paljon uutta vuoden 2022 aikana. Tärkeimmät uutuudet keskittyvät syksyyn.

Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on jälleen tuoreimmassa Power On -uutiskirjeessään luonut katsauksen Applelta vuoden 2022 aikana odottamiinsa uutuuksiin.

Gurmanin, jolla on erittäin hyvät tietolähteet Applen suunnitelmiin liittyen, mukaan Applelta on tulossa muutamia vähemmän merkittäviä uutuuksia kevään aikana samalla, kun lähteiden mukaan syksyksi Apple taas valmistelee ”laajinta joukko uusia laitteita historiassaan”. Gurmanin odotuksissa syksyllä tulossa ovat neljä uutta iPhonea, MacBook Pro -perusmalli, päivitetty iMac, uusi Mac Pro, uudistettu MacBook Air, uusi versio AirPods Pro -kuulokkeista, kolme erilaista Apple Watchia, iPad-perusmalli sekä uudet iPad Prot.

Ja lisäksi Apple saattaa vielä vuoden 2022 aikana esitellä myös ensimmäistä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden laitetaan, vaikka sen myyntiintulo saattaakin ajoittua vasta ensi vuoden puolelle.

Kevään aikanakin Applelta on tulossa julkistuksia. Gurman ennakoi jo aiemmin Applen tulevan julkistamaan kolmannen sukupolven iPhone SE:n vuoden ensimmäisessä virtuaalisessa julkistustilaisuudessaan joko maalis- tai huhtikuussa. Sen lisäksi Gurman odottaa todennäköisesti myös uutta iPad Airia. ”Perustuen siihen, että iPad Airia ei ole päivitetty sitten 2020 lopun, sanoisin uuden version tuotteesta olevan myös mahdollinen. Voitte odottaa tämän laitteen saavan myös A15-piirin iPhone 13:sta, vastaten iPad miniä viime vuodelta”, Gurman toteaa.

Myös japanilainen Macotakara-blogi ennakoi hiljattain uutta iPad Airia julkistettavaksi kevään aikana varustettuna A15 Bionic -järjestelmäpiirillä, 5G-tuella sekä 12 megapikselin ultralaajakulmaisella etukameralla ja videopuhelujen Valokeila-toiminnolla.

Uuden iPhone SE:n odotetaan myös sisältävän A15 Bionicin ja 5G-tuen, mutta jatkavan designiltaan jotakuinkin ennallaan nykyisen 2. sukupolven iPhone SE:n kanssa.

Seuraavan sukupolven iPhone 14 -mallien ja Apple Watchien osalta odotukset ovat perinteisesti syksyssä. Samoin vasta tuolloin Gurman odottaa myös seuraavaa iPad Pro -sukupolvea, vaikka edellisten julkistuksesta tuleekin kuluneeksi vuosi jo keväällä. Lisäksi vasta syksyllä odotuksissa on ollut iPad-perusmallin sukupolvi.

Hieman odotuksia tulevasta iPad-aikataulusta kuitenkin sekoittaa, että Apple rekisteröi jo nyt tammikuussa Euraasian talouskomission peräti kahdeksan uutta iPad-mallivarianttia. Tavallisesti rekisteröinnit ovat edeltäneet julkistuksia jo muutaman viikon päästä. Uusi iPad Air kattanee rekisteröidystä kahdeksasta mallivariantista puolet (yksi Wi-Fi-malli ja kolme eri taajuuksien mobiiliverkkoversiota), joten tulossa näyttäisi olevan mahdollisesti lähiaikoina jo jokin toinenkin iPad-uutuus.

Seuraaviin iPad Pro -laitteisiin on povattu, myös jo aiemmin Gurmanin toimesta, uudistunutta designia sekä mahdollisesti esimerkiksi langatonta latausta. Lisäksi Gurman mainitsee nyt tuoreimmassa raportissaan iPad Pro -uutuuksien voivan sisältää tulevan M2-järjestelmäpiirin, mikä osaltaan painaa niiden aikataulun vasta syksyyn.

Seuraavan sukupolven iPhone-mallistoon odotetaan kuuluvan osana uusi edullisempi malli 6,7 tuuman näytöllä. iPhone 12 ja 13 -sarjoissa nähty mini-malli jää pois ja mallisto koostuu sekä perusmalleista 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä että huippumalleista 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä. Vain huippumalleihin on odotettu uutta designia, jossa on jollakin tavalla reikä etukameralle loven sijaan, sekä takana uusi 48 megapikselin pääkamera.

Apple Watchien osalta Bloombergin Gurman raportoi jo alun perin keväällä 2021 Applen kehittävän uutena lisäyksenä osaksi Apple Watch -mallistoa kestävämpää, jykevämpää niin sanottua Explorer-versiota, ja sen sekä seuraavan sukupolven Apple Watch Series 8:n ohella Applelta odotetaan vuonna 2022 seuraajaa jälleen myös edullisemmalle Apple Watch SE:lle.

AirPods Pro -kuulokkeiden 2. sukupolven uudistuksista huhuissa esillä ovat olleet tuki häviöttömällä äänenlaadulle, mahdollisesti uusi design ilman varsiosaa sekä kenties aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan liittyvät toiminnot.

Vuoden 2022 aikana Applen odotetaan myös saavan valmiiksi siirtymän omiin suoritinpiireihinsä Mac-tietokoneissaan, mikä tarkoittaa myös ammattilaiskäyttöön suunnatun uuden Mac Pron olevan tulossa muiden uutuuksien ohella. 24 tuuman iMac on myös saamassa rinnalleen suuremman ja tehokkaamman mallin all-in-one-pöytätietokoneen, mahdollisesti iMac Pron 27 tuuman näytöllä, jossakin vaiheessa vuotta. Tärkein Mac-uutuus kuitenkin lienee MacBook Airin seuraaja, johon odotetaan seuraavan sukupolven M2-piiriä ja uutta designia sekä useita värivaihtoehtoja. Lisäksi MacBook Prosta voidaan nähdä myös uusi perusmalli M2-piirillä samoihin aikoihin.

3. sukupolven iPhone SE:n ja 5. sukupolven iPad Airin lisäksi Applen vuoden 2022 alkupuoliskon uutuuksiin Gurman odottaa ympäripyöreästi lukeutuvan jonkin Macin M1 Pro -piirillä. Myös Mac ministä on odotettu tehokkaampaa versiota M1 Prolla varustettuna, minkä lisäksi myös huhuttu iMac Pro varustettuna M1 Prolla ja mahdollisesti M1 Maxilla, jotka molemmat ovat toistaiseksi käytössä 14 ja 16 tuuman MacBook Prossa, saattaa saapua markkinoille jo kevään aikana.