Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple rekisteröi yhdeksän julkistamatonta iPad-mallivarianttia - uusi iPad mini ja perus-iPad tulossa jo pian?

Applelta voi olla pian luvassa lisää iPad-uutuuksia.

Apple on rekisteröinyt Euraasian talouskomission eli käytännössä Venäjän tietokantaan parissa erässä yhteensä 12 uutta iPad-mallivarianttia, kertoo MySmartPrice-sivusto.

Rekisteröidyt mallivariantit ovat koodeiltaan A2377, A2378, A2459, A2460, A2461, A2567, A2568, A2569, A2588, A2589, A2602 ja A2604.

Rekisteröidyistä laitteista kolme – A2459, A2460 ja A2461 – ovat kuitenkin jo viime viikolla julkistettuja uusia huippuluokan iPad Pro -laitteita, jotka ovat tulossa saataville toukokuussa. Vielä julkistamattomien laitteiden eri mallivariantteja rekisteröidyissä laitteissa on siis yhdeksän kappaletta.

Tavallisesti Apple on rekisteröinyt uusia laitteitaan Euraasian talouskomission tietokantaan vain joitakin viikkoja ennen julkistusta, joten laitteiden ilmestyminen kielii tulevista iPad-lisäjulkistuksista mahdollisesti jo lähiaikoina.

Mitään varsinaista tietoa itse laitteista tietokanta ei paljasta. Laitteista mainitaan vain niiden perustuvan iPadOS 14 -käyttöjärjestelmälle.

Applelta on jo aiempien huhujen mukaan osattukin odottaa lisää iPad-uutuuksia.

Pienikokoiseen iPad miniin on huhuttu aiempaa suurempaa näyttöä pienemmillä reunuksilla. Joidenkin huhujen mukaan näytön koko voisi kasvaa 7,9 tuumasta 8,4 tuumaan. Tosin toinen väitetty vuoto on vihjannut muotoilun ja näytön koon voivan säilyä myös ennallaan. Voi toki olla, että tulossa on kaksikin uutta iPad mini -mallia – edelleen vanhalla sekä rinnalla myös uudella muotoilulla.

iPad-perusmallin osalta Apple on puolestaan on huhujen mukaan siirtymässä nykyistä 8. sukupolvea ohuempaan ja kevyempään designiin, joka muistuttaa aiempaa 3. sukupolven iPad Airia.

Mahdollisesti uudistuvan designin ohella kummassakin uudessa iPadissa nähtäneen päivityksiä tekniikkaan, kuten nykyisiä versioita uudemmat, tehokkaammat järjestelmäpiirit ja mahdollisesti parannuksia esimerkiksi yhteyksiin.

iPad-mallistosta iPad Air uudistui erittäin merkittävästi syksyllä 2020, eikä sen osalta ole toistaiseksi kuultu enempää huhuja uudesta mallista. Voi olla, ettei iPad Air uudistukaan tänä vuonna lainkaan tai se tapahtuu vasta vuoden lopulla.

Alla näyttökuvat Euraasian talouskomission tietokannan tiedoista.