Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Applen uusi kynä pyörii huhuissa – sisältäisi ainakin kaksi kätevää uudistusta

Applen huhutaan uudistavan kevään aikana myös Apple Pencil -stylus-kynänsä uudella versiolla, joka voi saada nimekseen Apple Pencil 2. Uskottavan kuuloinen huhu tulee epämääräisestä kiinalaislähteestä, mutta siitä on kertonut jo myös muun muassa AppleInsider.

Apple Pencil 2 sisältäisi ainakin kaksi uudistusta verrattuna alkuperäiseen. Molempien olisi tarkoitus helpottaa kynän käyttöä mahdollistamalla sen helpompi mukana kuljettaminen. Uusi versio Pencilistä sisältäisi magneetit, joiden avulla sen voisi kiinnittää iPadin näytön reunalle tai kyljelle säilytykseen. Lisäksi se sisältäisi perinteisistä kynistä tutun klipsin kiinnittämiseksi taskun reunaan.

Nykyiselle Apple Pencilille on jo saatavilla lisäsuojia, jotka mahdollistavat magneettisen kiinnityksen. Apple on myös hakenut patentteja kynän kiinnitysratkaisulle ja magneettisesti iPadeihin kiinnittyvät jo myös Applen Smart Cover -näyttösuojat.

Applen odotetaan esittelevän kevään aikana uudistuneen iPad-malliston, johon on luvassa uudistunut 12,9 tuuman iPad Pro, täysin uusi reilun 10 tuuman näytöllä varustettu iPad-malli aiempaa ohuemmilla näyttöreunuksilla sekä mallistoon edullisemmaksi vaihtoehdoksi jäävä päivittynyt 9,7 tuuman iPad.

Apple Pencil 2 olisi luontevaa esitellä yhdessä uusien iPadien kanssa.