Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple lähetti kutsut: uusia Mac-tietokoneita nähdään ensi viikolla

Apple on odotetusti lähettänyt medialle kutsutensi viikon torstaina 27. lokakuuta järjestettävään julkistustilaisuuteen. Tilaisuuden keskiössä nähtäneen uudistunut MacBook Pro -tietokone, mutta myös muita julkistuksia odotetaan.

Tilaisuus järjestetään Applen pääkonttorissa Cupertinossa. Tilaisuus on todennäköisesti viimeinen Applen entisissä tiloissa ennen sen muuttoa uusiin tiloihin ensi vuoden aikana.

Applen piti aiemmin järjestää tulosjulkistus 27. päivänä, mutta se siirrettiin kahta päivää aiemmaksi. Syytä ei tuolloin kerrottu, mutta näemmä syynä on ollut nyt ilmoitettu Mac-julkistus, jota ei haluttu samalle päivälle.

MacBook Pro on saamassa ensimmäisen isommanuudistuksensa neljään vuoteen. Jo pitkään suurimmiksi uudistuksiksi on jo huhuttu uutta näppäimistön ylimmän rivin tilalle tulevaa pitkulaista kosketusnäyttöriviä sekä Touch ID -sormenjälkitunnistinta.

Cult of Macin aiemmin vuotama kuva väitetystä MacBook Pron alumiinirakenteesta, jossa näkyy paikka kosketusnäyttöriville näppäimistön ylimpänä.

Lisäksi uuden MacBook Pron pitäisi huhujen mukaan olla ohuempi ja kevyempi sekä sisältää neljä USB-C-tyypin porttia Thunderbolt 3 -tuella. Apple luopuu tässä yhteydessä perinteisistä USB-porteista ja MagSafe-virtaliittimistä. Uusi MacBook Pro tulisi edelleen 13:n ja 15 tuuman näytöillä ja luonnollisesti on saamassa myös sisäisiä tekniikkapäivityksiä suorittimien ja muistien osalta.

Suurimpia uudistuksia odotetaan MacBook Prohon, mutta myös muu Applen MacBook-mallisto lienee ainakin jonkin verran uudistumassa.Lisäksi Macotakaran tuoreen raportiin mukaan Apple aikoisi lopettaa 11 tuuman MacBook Airin myynnin jatkaen vain 13-tuumaisen kanssa. Tunnetun Apple-toimittaja ja -vuotaja Mark Gurmanin mukaan näin ei tosin välttämättä tapahdu.

Todennäköisesti MacBook Air sekä mahdollisesti myös 12 tuuman MacBook ja Applen Mac mini, iMac ja Mac Pro voivat saada sisäisiä tekniikkamuutoksia. Mac mini on viimeksi uudistunut 2014 ja Mac Pro vuonna 2013.

Applelta voidaan nähdä myös uuden näytön, mahdollisesti 5K Thunderbolt Display -näytön julkistus. Vuonna 2011 esitellyn alkuperäisen Thunderbolt Displayn myynti lopetettiin aiemmin tänä vuonna, ja sen jälkeen Applella ei ole valikoimissaan ollut erillistä näyttöä.