Apple harkitsee stylus-kynää iPhonen kaveriksi

Apple harkitsee stylus-kynän tuomista iPhonen kanssa käytettäväksi, raportoi The Korea Herald korealaisiin alihankkijalähteisiin perustuen.

Lähteiden mukaan kynää tukevaa iPhonea valmistellaan kuitenkin vasta vuodelle 2019. Applen kerrotaan neuvottelevan stylus-kynien valmistajien kanssa yhteistyöstä.

Apple esitteli Apple Pencil -stylus-kynän aiemmin iPad Pro -laitteidensa kanssa. Sen tukea myös iPhoneen on povattu siitä lähtien. Applen edesmennyt perustaja haukkui stylukset kuuluisalla tavalla julkistaessaan alkuperäisen iPhonen (video alla), mutta Apple Pencilissä kyse ei ole käytettäessä jatkuvasti tarvittaessa kynästä toisin kuin styluksissa, joita Jobs aikanaan haukkui. Sen sijaan Penciliä voi käyttää iPadissa ennen kaikkea piirtämiseen sekä esimerkiksi muistiinpanojen tekemiseen. Tosin Jobs taisi olla kategorisesti tätäkin vastaan, sillä vielä 2010 iPadiin liittyen hän totesi ”jos näet styluksen, tiedät heidän mokanneen”. Tarpeet ja käyttötavat ovat kuitenkin kehittyneet eikä Apple Penciliä toki edes nykyisin mitenkään välttämättä tarvitse iPadin, tai todennäköisesti jatkossa iPhonenkaan, käyttämiseksi.

Apple on hakenut viime vuosina myös kynän käytöstä iPhonen kanssa kertovia patentteja.

Viime aikoina stylukseen älypuhelimissa on panostanut merkittävällä tavalla käytännössä ainoastaan Samsung, jonka Note-laitteissa kynällä on ollut aina keskeinen rooli. Samsung on tehnyt S Pen -kynänsä osalta yhteistyötä japanilaisen Wacomin kanssa.

Korealaislähteet arvioivat Applen todennäköisesti päätyvän erilaiseen tekniseen ratkaisuun kuin mitä Samsung käyttää. Samsung hyödyntää elektromagneettista resonanssia, kun taas Apple voisi ottaa käyttöön edullisemman ja enemmän kynämäiseltä tuntuvan superkondensaattoriteknologian.