Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple haluaa tehdä iPhonen kamerasta älykkään: tunnistaisi kuvauksen kohteen

Apple pyrkii kehittämään uusia älykkäämpiä tapoja nähdä maailma kameran läpi. Kuvassa iPhone 7 Plussan kaksoiskamera.

Apple kehittää iPhonen Kamera-sovelluksesta aiempaa älykkäämpää ja projektilla on yhtymäkohtansa myös lisättyyn todellisuuteen, josta on kasvamassa yksi teknologia-alan eniten hypetettyjä trendejä.

Business Insiderin mukaan Applen tavoitteena on saada sen Kamera-sovellus tunnistamaan kuvauksen kohteena olevia asioita. Lisäksi erityisesti kamera tunnistaisi ihmisten kasvoja ja mahdollistaisi myös niiden muokkaamisen tai koristelun erilaisilla lisäyksillä, kuten jo nykyisin on mahdollista esimerkiksi Snapchat-sovelluksessa.

Jatkossa kuvan- ja kasvontunnistustoiminnot voisivat tulla myös sovelluskehittäjien hyödynnettäväksi avautuvina rajapintoina.

Aiemmin on huhuttu myös Applen aikeista tuoda karttoihinsa kameraan perustuvia lisätoimintoja, jotka esittäisivät tietoja yrityksistä ja muista kohteista kamerakuvan päällä. Muun muassa Nokia tarjosi vastaavan ominaisuuden City Lens -nimisessä sovelluksessa jo vuosia sitten.

Tällä viikolla Applen on huhuttu kaavailevan myös lisätyn todellisuuden älylasien kehittämistä. Lasit kytkeytyisivät käyttäjänsä iPhoneen ja voisivat esittää esimerkiksi kuvia ja muuta sisältöä käyttäjän näkökenttään.

Kaikkien edellä mainittujen kehityshankkeiden osalta Applea auttavat myös sen lukuisat rekrytoinnit ja yritysostot tällä saralla.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on aiemmin kommentoinut uskovansa lisätystä todellisuudesta olevan tulossa virtuaalitodellisuutta suurempi juttu. Osasyynä tähän olisi muun muassa sosiaalisuus, sillä virtuaalitodellisuudesta poiketen lisätty todellisuus mahdollistaa läsnäolon samalla myös ympäröivässä maailmassa muiden ihmisten kanssa.