Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple-tietäjä paljasti tietoja jo syksyn iPhoneista - tällainen tulee täysin uudesta 6,1 tuuman iPhone-mallista

KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, jonka paljastukset Applen tulevista tuotteista osuvat lähes aina oikeaan, on nyt kertonut lisää syksyllä odotettavasta uudesta 6,1 tuuman iPhone-mallista. Kuon raportista on uutisoinut muun muassa 9to5Mac-sivusto.

Kuo on jo aiemmin kertonut syksyllä olevan luvassa kolme uutta iPhone-mallia. Nykyinen 5,8 tuuman iPhone X saa seuraajikseen 5,8 ja 6,5 tuuman mallit samoin OLED-näyttöteknologialla. Näiden lisäksi tulossa on uusi 6,1 tuuman iPhone-malli, jossa käytetään kaikista iPhoneista ennen iPhone X:ää tuttua LCD-näyttöteknologiaa.

OLED-näyttöteknologia mahdollistaa perinteisesti muun muassa paremman kontrastin ja vasteajan kuin LCD-näytöt. Jo aiemmin Kuo on myös kertonut, että 6,1 tuuman iPhonen näytön tarkkuus on pikselitiheydellä mitattuna jäämässä 5,8 ja 6,5 tuuman OLED-kaksikkoa matalammalle, aiemmista iPhoneista tutulle tasolle. Se ei myöskään tule sisältämään painallusvoiman 3D Touch -tunnistusta.

Nyt uutena tietona Kuo on vahvistanut 6,1 tuuman iPhonen tulevan sisältämään vain yhden takakameran, kun OLED-iPhoneissa kameroita tulee olemaan kaksi. Lisäksi 6,1 tuuman iPhonen runko on alumiinia, kun OLED-iPhonet jatkavat iPhone X:n tavoin ruostumattoman teräksen käyttöä.

Koko iPhone-kolmikko on saamassa iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi esitellyn Face ID -kasvojentunnistuksen. Face ID:n komponenttien odotetaan jatkossakin löytyvän kaikissa kolmessa näytön yläreunan lovesta. iPhone X:ssä ensi kerran nähty lovi ei siis ole poistumassa tulevissa iPhoneissa minnekään.

RAM-muistia 6,1 tuuman iPhone on saamassa 3 gigatavua, ja 5,8 ja 6,5 tuuman puolestaan iPhonet 4 gigatavua, eli enemmän kuin on tähän asti iPhoneissa nähty.

6,1 tuuman iPhonesta tulee uutuusjoukon halvin, muttei kuitenkin mikään halpamalli. Sen hinnaksi on tulossa 700-800 dollaria, ennustaa Kuo nyt päivityksenä aiemmasta 650-750 dollarin hinta-arviostaan. Uutuus ottaa tavallaan näin jatkossa iPhone 8:n nykyisen paikan iPhone-mallistossa.

Nykyinen iPhone X ei puolestaan enää uuden 6,1 tuuman mallin myötä sovi osaksi Applen uutta mallistoa, ja sen Kuo odottaakin poistuvan valikoimasta kokonaan.

Uusien iPhone-mallien Kuo ennustaa kiihdyttävän iPhone-myynnin uuteen ennätykseen, 80-90 miljoonaan toimitettuun iPhoneen vuoden 2018 toisella puoliskolla vuoden 2017 jälkipuoliskolla nähdystä 75-80 miljoonasta iPhonesta. Uusi 6,1 tuuman iPhone-malli on tärkeä, sillä lähtöhintamallin Kuo odottaa kattavan jopa 50 prosenttia kokonaismyynnistä.

Aikataulun suhteen Kuo arvioi Applen pyrkivän pääsemään liikkeelle viime vuotta aiemmin, mutta 6,1 tuuman iPhone-mallin kehitystyö kulkee tällä hetkellä 5,8 ja 6,5 tuuman OLED-malleja hieman perässä.