Apple-alihankkijalähteet paljastavat tulevia iPhone- ja iPad-suunnitelmia

Applen uudet iPadit saattavat tulla myyntiin aiemmin odotettua myöhemmin. DigiTimesin alihankkijalähteiden mukaan uusien iPadien tuotanto alkaisi jo ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä, mutta julkistus ja markkinoilletulo saattavat tapahtua vasta vuoden 2017 toisen vuosipuoliskon aikana.

DigiTimesin raportti toistaa tietoja, joiden mukaan Applelta on tulossa päivitetty 12,9 tuuman iPad Pro, täysin uusi 10,5 tuuman näytöllä varustettu iPad-malli sekä päivitetty, edullisempi 9,7 tuuman iPad, jonka nyt kerrotaan olevan suunnattu erityisesti koulumarkkinoille.

Uusi 10,5 tuuman iPad korvaisi nykyiset 9,7 tuuman mallit. Uusista iPadeista 10,5 ja 12,9 tuuman mallit saisivat sisälleen uuden Apple A10X -järjestelmäpiirin.

Lisäksi DigiTimes kertoo myös kiinankielisen Commerical Timesin raportista. Lähteet ovat paljastaneet Lite-On Semiconductorin toimittavan komponentteja seuraavan sukupolven iPhoneen nopeaan langattomaan lataukseen. Lite-On-yhtiön kurssi lähti huhuista tänään 10 prosentin nousuun. Se itse kieltäytyi kommentoimasta tietoja.

Muiden uudistusten ohella ainakin yhteen seuraavista iPhoneista odotetaan myös langatonta latausta. Odotusten mukaan Applen langattoman lataamisen ratkaisu olisi toistaiseksi markkinoilla nähtyjä huomattavasti edistyksellisempi mahdollistaen latauksen pienen, ainakin vielä kymmenien senttimetrien ja jopa yli 5 metrin välimatkan päässä latauslähteestä.

Applen on huhuttu tekevän yhteistyötä langatonta latausta kehittävän Energousin kanssa ja hyödyntävän sen edellä kuvaillun kaltaista WattUp-latausratkaisua.

Myös Cowen and Companyn analyytikko Timothy Arcuri, jolla ei ole erityistä mainetta Applen suunnitelmien paljastajana, on julkaissut alihankkijalähteisiin perustuvan tutkimusraportin iPhonen uudistumisesta. Raportista uutisoi AppleInsider.

Appleltahan odotetaan tänä vuonna kolmea uutta iPhone-mallia – suoria seuraajia nykyisille iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimille sekä lisäksi historian ensimmäistä OLED-näytöllistä iPhonea, joka myös designiltaan eroaisi selvästi aiemmasta. Ainakin tämä iPhone saisi rakenteen, jossa näytön lisäksi myös takana olisi lasia ja reunoilla kiertäisi metallirunko – mahdollisesti alumiinin sijaan ainakin osassa versioita ruostumatonta terästä.

Kuten nyt myös tuoreessa analyytikon raportissa, OLED-iPhonen näytön kooksi on povattu 5,8 tuumaa. Aiemmin kuitenkin on myös tuotu esiin, että tästä ”aktiivinen pinta-ala” olisi 5,1-5,2 tuumaa. Ilmeisesti näyttö ulottuisi laitteen reunoille tai ei olisi muuten kokonaan käytettävissä. Etukamera, läheisyyden ja valoisuuden tunnistimet sekä sormenjälkitunnistin olisivat raportoidusti osana näyttöä.

Uutena seikkana analyytikko mainitsee Applen olevan lisäämässä kasvo- ja eletunnistuksen iPhoneen laser- ja infrapuna-anturein. Tästä ei kuitenkaan mainita tarkempia yksityiskohtia