Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Andromeda yhdistää Androidin ja Chrome OS:n

Googlen Androidin ja Chrome OS:n yhdistävä projekti kulkee tiettävästi nimellä Andromeda.

Nyt 9to5Google on paljastanut useita viitteitä Andromedaan jo Android 7.0 Nougatin lähdekoodin syövereistä. Lisäksi lähteiden mukaan Google testaa Andromeda-ohjelmistoa jo yhdessä Nexus 9 -tabletin kanssa.

Andromedasta kerrottaneen enemmän osana Googlen 4. lokakuuta järjestämää laitejulkistustilaisuutta.

Tarkkoja yksityiskohtia sen Androidiin tuomasta uudistuksista ei vielä ole, mutta 9to5Googlen paljastuksetvihjaavat muun muassaaiemminkin jo osana Nougatia bongatun mutta piilotetun vapaamuotoisten useampien sovellusikkunoiden ominaisuuden olevan tulossa Andromeda-laitteisiin. Käytännössä tämä mahdollistaisi joustavasti erilaisten sovellusten käytön yhtäaikaisesti vapaasti järjesteltynä – aivan kuten esimerkiksi Windowsista tai Applen Maceista on tuttua jo vuosikymmenten ajalta.

Lisäksi Andromeda-laitteilta odotetaan normaalia Androidia parempaa suorituskykyä. Lähdekoodista paljastuneesta graafisesta testistä Android-laitteiden odotetaan saavan arvosanakseen vähintään 4.0, kun taas Andromeda-laitteiden vähintään 8.0. Testilaitteena Googlella toiminut Nexus 9 saavuttaa testistä arvosanan 8.8.

Andromedan myötä jatkossa Android-pohjaiset laitteet haastavat yhä vahvemmin Windowsin aseman myös tietokoneissa.