Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Androidin perustajalta tulossa uusi älypuhelin - uusi paljastus kertoo lisää

Androidin perustaja Andy Rubinin uuden yrityksen Essential Productsin kehittämästä puhelimesta on saatu nyt lisätietoa. Puhelimen julkistusta odotetaan vielä viimeistään kesällä, jollei jo nyt kevään aikana.

Rubin on itse aiemmin julkaissut yltä löytyvän vihjailevan kuvan kehittämästään puhelimesta. Kulmistaan pyöreä näyttö ylettyy puhelimessa lähelle reunoja. Puhelimen rakenteessa hyödynnetään huhutusti mahdollisesti metallin ohella myös keraamia.

Puhelimen teknisiä ominaisuuksia käy nyt ilmi GFXBench-suorituskykytestausohjelmiston kautta. Mukana on Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmäversio, 2560×1312 pikselin näyttötarkkuus, Qualcomm Snapdragon 835 -huippujärjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, ilmeisesti 16 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, 13 megapikselin takakamera ja 8 megapikselin etukamera.

GFXBench ilmoittaa näytön kooksi 18 tuumaa, mutta todellisuudessa puhelimeen on tulossa ilmeisesti 5,5-6 tuuman näyttö. Näyttötarkkuuden perusteella Essentialin puhelimen kuvasuhde olisi erikoinen 80 : 42, joka olisi lähellä esimerkiksi Samsungin Galaxy S8:n 18,5:9- ja LG:n G6:n 18:9-kuvasuhteita. On toki myös mahdollista, ettei Essential-puhelimen näytön kaikki pikselit ole rekisteröityneet GFXBenchin tietoihin. Joka tapauksessa näyttö on tavanomaista 16:9-laajakuvanäyttöä pitkulaisempi muodoltaan.

Aiemmat paljastukset ovat kertoneet, että puhelimen suurin erikoisuus olisi Essentialin kehittämä oma magneettinen liitäntä, joka lataamisen ohella mahdollistaisi myös lisälaajennusosien kytkemisen puhelimeen. Esimerkkinä mainitaan Essentialin kehityksessä oleva, 360 asteen kameran tuova pallomainen lisäosa. Älypuhelimen lisäksi Essential olisi panostamassa erilaisiin älykodin laitteisiin, joiden kanssa puhelin luonnollisesti toimisi hyvin yhteen.