Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Analyytikko: Apple palaa lasikuorisiin puhelimiin?

Varsin luotettavana pidetty Apple-asiantuntija, KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo on luonut uuden ennusteen Applen vuoden 2017 iPhone-malleista. Hänen arvionsa mukaan Apple palaisi iPhone 4:n ja 4s:n jäljille käyttämällä tulevissa malleissa lasisia etu- ja takapaneeleja, uutisoi 9to5Mac.

Lasipintoja Kuon mukaan enteilee uusien iPhone 7 -mallien kiiltävän peilimustan version nauttima suuri suosio. Ongelmana on kuitenkin kiiltäväksi käsitellyn alumiinikuoren naarmuuntumisherkkyys. Myös Apple myöntää, että kiiltävä pinta on muita värivaihtoehtoja herkempi pienille hankaumille ja suosittelee suojakotelon käyttöä, jos mahdolliset jäljet huolettavat puhelimen käyttäjää. Lasipinta tarjoaisi vastaavan kiillon, mutta ei olisi yhtä herkkä naarmuuntumaan.

KGI:n mukaan maailmalla noin 30-35 prosenttia ja Kiinassa jopa 40-45 prosenttia ennakkotilatuista iPhone-malleista on tilattu juuri peilimustina, ja Applella on ollut vaikeuksia vastata kysyntään.Kiiltävä pinta on suosittu, mutta vaikea valmistaa. Lasipinnat tarjoaisivat kiillon ja olisivat helpompia valmistaa suurissa määrissä.Mikäli Kuon ennuste käy toteen, Apple voisi tuoda kiiltävän versiontarjolle kaikista iPhonen värivaihtoehdoista. iPhone 4 ja 4s olivat aikoinaan tarjolla vain mustana ja valkoisena.

Kuon ja KGI:n ennuste mainitsee myös lasipaneelien muotoilun ja viittaa niin sanottuun 2,5D-muotoon 3D-muodon sijaan. Erona näillä kahdella on reunojen pyöristyssäde. 2,5D-lasi olisi KGI:n kestävämpi ja kestäisi pudotuksia paremmin kuin 3D-lasi.

KGI:n ennusteessa mainitaan myös tulevien iPhone-mallien rungoissa käytetyt materiaalit, jotka olisivat alumiinia tai ruostumatonta terästä. Kalliimmat huippumallit voisivat ennusteen mukaan käyttää teräsrunkoa. Myös tämä voidaan nähdä viittauksena iPhone 4 -aikakauteen, ja samalla se voisi sysätä asiakkaita kalliimpien huippumallien suuntaan.

Kuo ja KGI ovat aiemminkin ennustaneet, että Apple siirtyisi lasipintaisiin iPhone-malleihin, ja uusimman ennusteen mukaan iPhone 7 -mallien myyntiluvut ja muut todisteet lisäävät todennäköisyyttä, että näin todella kävisi.

Kuo on yleensä ollut kohtuullisen luotettava Apple-ennusteissaan, mutta uusin ennuste on ristiriidassa erään toisen arvion kanssa. Applella saattaa nimittäin olla aikeissa myös keraamin käyttö tulevissa iPhone-malleissa. Uudessa Apple Watch Series 2 -kellossa yksi tarjolla olevista materiaaleista on keraami, joka tarjoaa kiiltävän pinnan ja on neljä kertaa terästä kovempi. Myös Kuo on jo aiemmin maininnut keraamin yhtenä mahdollisuutena, mutta hänen mukaansa se olisi hankala toteuttaa.