Huawein superpuhelin tulee myyntiin Euroopassa

Kiinalainen Huawei tuo lippulaivamallinsa Honor 6:n myyntiin Euroopassa näyttävällä lanseerauksella. Puhelin esitellään medialle ensi viikon torstaina Berliinissä.

Uutuutta voi siis odottaa myyntiin myös Suomessa. Suomi on Huaweille tärkeä maa, sillä täällä sijaitsee myös yhtiön puhelinten tuotekehitystoimintaa.

Honor 6 ei kalpene kilpailijoiden huippumallien rinnalla. Laitteessa on 5-tuumainen näyttö 1080 x 1920 pikselin resoluutiolla ja vakuuttavalla pikselitiheydellä (445 ppi).

Honor 6 on saanut kehuja kansainvälisissä arvioissa myös erinomaisesta akun kestostaan. Sen näytöstä tekee erikoisen se, että se ulottuu lähes laitteen laidasta laitaan.

Puhelimen muotoilu on nykytrendin mukaan erittäin ohut. Laitteen paksuus on 7,5 milliä. Koko on silti helpopsti hallittavissa, sillä 5-tuumainen näyttö ei sijoitu kokonsa puolesta läheskään samalle viivalle jättiläisten kuten uuden Nexus-älypuhelimen tasolle.

Honor 6:ssa on kolmen gigatavun keskusmuisti. Tallennustilaa on mallista riippuen joko 16 tai 32 gigatavua. Kamerassa on 13 megapikselin Sonyn sensori. Etukamerassa megapikseleitä on taatusti riittävät viisi. Etukameran erikoisuutena on se, että sillä voi kuvata selfie-panoraamoja.

Honor 6 soveltuu työ- ja vapaa-ajan puhelimeksi, sillä siihen voi istuttaa kaksi sim-korttia. Toisen liittymän on kuitenkin oltava 3G-tasoinen.

Euroopassa Honor 6 tulee ensimmäisenä myyntiin Britanniassa, Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa.

Huawein tapaan laitteen hinnoittelu tulee olemaan aggressiivinen.