Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Onko tässä ensimmäinen kunnon vuoto uudesta iPhonesta?

Syksyllä julkistettavista iPhone-puhelimista huhumylly käy jo kuumana. Tuoreet havainnekuvat paljastavat, että iPhonet saavat suurempia muutoksia, joita on osattu odottaa jo pitkään. Tuoreiden vuotokuvien perusteella sekä puhelimen etu- että takapuoli muuttuu reilusti. 9to5Mac uutisoi Weibossa julkaistuista kuvista.

Tulevassa iPhone 8 -puhelimessa olisi Galaxy S8 -puhelimien ja LG G6:n tyylin lähes kokonaan puhelimen etupuolen peittävä näyttö. Näin ollen etupuolella ei ole enää fyysistä tai kapasitiivista kotinäppäintä, vaan se on siirtynyt näytölle. Apple olisi varmasti halunnut sijoittaa sormenjälkitunnistimen näyttöön, mutta näin ei tuoreiden vuotojen perusteella tule tapahtumaan. Havainnekuvissa sormenjälkitunnistin näkyy olevan puhelimen takapuolella. Tämäkään ei kuitenkaan vielä lopullisesti vahvista tilannetta, sillä Applella voi olla useita erilaisia prototyyppejä.

Applella on tiettävästi ollut vaikeuksia sijoittaa sormenjälkitunnistinta näyttöön. Näyttöihin sisällytettyjä sormenjälkitunnistimia näemme luultavasti älypuhelimissa myöhemmin – mahdollisesti ensi vuonna.

Vuotojen mukaan iPhone 8:n fyysiset mitat ovat 149 x 72,5 x 7,1 millimetriä. Vertailun vuoksi esimerkiksi iPhone 7:n mitat ovat 138 x 67,1 x 7,1 millimetriä, joten ulkomitat kasvavat jonkun verran lukuun ottamatta paksuutta.