Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Google esitteli uuden Android-käyttöjärjestelmän: Tässä tärkeimmät uudistukset

Google on juuri äsken esitellyt suurelle yleisölle uusimman version Android-käyttöjärjestelmästä. Kyseessä on järjestelmän viides versio, kutsumanimeltään Lollipop (Android L). Google on tunnetusti nimennyt versiot makeiden herkkujen mukaan.

Android on maailman suosituin mobiilikäyttöjärjestelmä. Sen osuus mobiililaitteista on huima, noin 85 prosenttia. Uudella versiolla Google pyrkii lisäämään entisestään etumatkaansa kilpailijoihin.

Merkittävin uudistus liittyy siihen, miltä käyttöliittymä näyttää. Sen ulkoasu on uudistettu varsin perusteellisesti tavoitteena parantaa käyttökokemusta. Lopputulos on aikaisempaa tyylikkäämpi ja hienostuneempi. Samalla on hiottu käyttöjärjestelmän toimivuutta.

Google on ottanut mallia Applelta suunnitellessaan käyttöjärjestelmän käyttökokemuksen aikaisempaa jatkuvammaksi. Tämä tarkoittaa, että yhdellä Android L -laitteella aloitettua projektia voi jatkaa toisella, esimerkiksi tabletilla. Google pyrkii myös yhdistämään Android Wear -järjestelmällä toimivat älykellot tiiviimmin muihin Android-laitteisiin.

Android L osaa hyödyntää aikaisempaa käyttöjärjestelmäversiota paremmin tablettien näytön kokoa. Näin ollen tabletin käyttäjälle esitetään enemmän informaatiota kuin pienemmällä näytöllä varustetun älypuhelimen tai älykellon käyttäjälle.

Uudistuksia on tehty myös ilmoituskeskukseen. Jatkossa ilmoitukset näytetään myös lukitusruudulle. Käyttäjä voi vastata viesteihin avaamatta lukitusnäyttöä.

Android L pitää sisällään uuden virransäästömoodin. Se pyrkii puristamaan akusta 90 ylimääräistä minuuttia silloin, kun virta on vähissä. Käyttäjä näkee, kuinka paljon sen hetkinen akun varaus on ajaksi muutettuna samoin kuin sen, kuinka kauan aikaa menee akun täyteen varaukseen silloin, kun puhelin on latauksessa.

Wi-Fi -yhteyden ja bluetoothin kytkeminen päälle on tehty aikaisempaa helpommaksi.

Google Play -sovelluskauppa toimii Android L:n myötä myös äänikomennoilla.