Energiamerkinnät tulevat viihde-elektroniikkaan

Viihde-elektroniikka kuuluu energiamerkin piiriin marraskuun lopusta lähtien, kertoo kodintekniikan alan yhteistyöfoorumin, Kotekin, tiedote.

Uusien energiamerkintöjen tavoitteena on antaa entistä tarkempaa tietoa laitteiden energiankulutuksesta. Ne auttavat laitteiden vertailussa ja energiaa vähemmän kuluttavien valintojen tekemisessä.

Aiemmin energiamerkinnät ovat koskeneet vain kodinkoneita, mutta merkintöjä on luvassa myös esimerkiksi televisioihin ja blu-ray-soittimiin. Television uudesta energiamerkistä käy ilmi muun muassa laitteen energiatehokkuusluokka sekä energiankulutus television ollessa kytkettynä päälle.

Eniten myydyn viihde-elektroniikan tuotteen, television, energiankulutus on laskenut kolme vuotta sitten markkinoille tulleen LED-television ansiosta.

– LED-televisioissa näytön kuluttama energiamäärä on mahdollisimman pieni ja lepotilan virrankulutus voidaan saada jopa nollaan. Televisiot kuluttavat nykyään vähemmän energiaa myös ohuen muotoilunsa ja pienemmän komponenttimääränsä ansiosta, sanoo Kotekin tiedotteessa Philipsin kuluttajatuotteiden myyntijohtaja Markus Nummisalo.

Teknari