Canonin uudessa PowerShotissa on 35-kertainen ultrazoom

Uusin tulokas Canonin pienikokoisten ultrazoomilla varustettujen kameroiden valikoimaan on PowerShot SX40 HS. Kamerassa on 35-kertaisella zoomilla varustettu, ultralaajakulmainen objektiivi, täydelliset käsisäädöt ja täyden teräväpiirron videokuvaus.

PowerShot SX40 HS on ensimmäinen PowerShot-malli, jossa on Canonin uusi DIGIC 5 -prosessori. Se mahdollistaa runsaasti erilaisia kuvausasetuksia ja tukee Full HD (1080p) -videokuvausta. Uuden kuvanvakaintekniikan ansiosta kuvista tulee teräviä ja videoista selkeitä.

35-kertainen zoom, ultraäänimoottori ja äänikelamoottori takaavat nopean ja hiljaisen zoomauksen ja tarkennuksen. 24 mm:n ultralaajakulmasta 840 mm:n telepäähän ulottuva objektiivi mahdollistaa laajojen maisemakuvien, muotokuvien ja etäällä olevien kohteiden tallentamisen.

Järjestelmän 4,5 askeleen optista kuvanvakainta on parannettu uudella älykkäällä kuvanvakaustekniikalla, joka analysoi kuvausnäkymän ja valitsee automaattisesti tilanteeseen parhaiten sopivan vakautustavan seitsemästä vaihtoehdosta.

Kamerassa on taustavalaistu 12,1 megapikselin CMOS-kenno ja Canonin uudenlainen kuvaprosessori. Sen ansiosta kohina vähenee kaikissa olosuhteissa. Uuden DIGIC 5 -prosessorin kohinanpoistotekniikka vähentää kohinaa jopa 75 prosenttia kaikilla ISO-herkkyysalueilla ja tuottaa luonnollisia ja teräviä kuvia ilman jalustaa tai salamaa.

Nopeaa toimintaa kuvaava voi valita käyttöönsä jatkuvan kuvauksen täydellä tarkkuudella, jolloin kuvat tallentuvat kortille 2,4 kuvan sekuntinopeudella. Uusi nopea kuvasarja tallentaa jopa 8 kuvan sarjan täydellä tarkkuudella 10,3 kuvan sekuntinopeudella.

Kamerassa on myös hidastettu videokuvaus, jota käytettäessä voidaan kuvata VGA-resoluutiolla 120 kuvan sekuntinopeudella (tai QVGA-resoluutiolla 240 kuvan sekuntinopeudella) ja toistaa video murto-osalla todellisesta nopeudesta. Toiminto sopii hyvin nopeiden liikkeiden kuvaukseen.

PowerShot SX40 HS -kamerassa on myös ohjelma, jolla voi kuvata nopeita kuvasarjoja ilman jalustaa. Ohjelma yhdistää kuvien tiedot, jolloin yhteen kuvaan tulee paras mahdollinen valotus ja mahdollisimman vähän epätarkkuutta.

Videokuvauspainikkeen avulla valokuvauksesta voi siirtyä välittömästi stereoäänellä varustettujen Full HD (1080p) -videoiden kuvaamiseen 24 kuvan sekuntinopeudella. Videoiden jälkikäsittely luonnistuu helposti, ja niitä voi toistaa HDMI-CEC-yhteensopivassa teräväpiirtotelevisiossa.

PowerShot SX40 HS on saatavilla lokakuussa. Kameran suositushinta on 499 euroa.

Teknari