Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Blackberryn uutuus myyntiin: Luottaa perinteiseen näppäimistöön

Kanadalainen Blackberry on tuonut myyntiin uusimman älypuhelimensa Passportin. Se luottaa edelleen fyysiseen näppäimistöön.

Erikoista verrattuna kilpailijoiden tuotteisiin on myös Passportin neliön muotoinen näyttö. Puhelin tarjoaakin aidosti erilaisen vaihtoehdon.

Fyysinen näppäimistö on istutettu kolmeen riviin. Blackberryn aikaisemmissa malleissa näppäimet ovat olleet neljässä rivissä. Yhtiön mukaan uutuusmalli ei tule aivan jokaisen saataville. Sen markkinointi kohdennetaan ammattikäyttöön esimerkiksi sairaaloihin ja rahoitusmaailmaan. Käyttö painottunee aloille, joila kirjoitetaan paljon esimerkiksi sähköposteja.

Muotoilultaan Passport on leveä, eikä se mahdu ainakaan kovin helposti housun taskuun. Iso koko on mahdollistanut ison akun. Passportin sisuksista löytyy peräti 3 450 milliampeerin virtalähde.

Blackberryn tarina oli huipussaan ennen kuin kosketusnäytöt alkoivat yleistyä. Tunnetuin Blackberryn “mainoskasvo” lienee Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, joka pian valintansa jälkeen ei suostunut vaihtamaan omaa Blackberry-puhelintaan hänelle tarjottuun toisen valmistajan puhelimeen.