Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkisti iPadin ja iPhonen uuden käyttöjärjestelmän

Apple on julkistanut uuden version iPadin ja iPhonen käyttöjärjestelmästä. iOS 7 tulee saataville yhtiön mukaan tänä syksynä.

Näkyvimmin iOS 7:ssä on uudistettu käyttöliittymän visuaalisuutta. Esimerkiksi kaikki Applen omien sovellusten ikonit on suunniteltu uudestaan. iOS 7:ssä on myös yksinkertaistettu valikkoja sekä käytetty uutta värivalikoimaa.

Uusia toimintoja käyttöjärjestelmässä ovat muun muassa Control Center sekä AirDrop. Control Center on pikavalikko eniten käytettyjen käyttöjärjestelmäasetusten hallitsemiseen, ja se pyyhkäistään esiin ruudun alalaidasta. AirDrop on Applen tiedostonjakoteknologia, jonka avulla esimerkiksi valokuvia voi siirtää iLaitteiden kesken yksinkertaisesti.

Muita uudistuksia tullaan näkemään esimerkiksi Ilmoituskeskuksessa, sovellusten moniajossa, kamerasovelluksessa, kuvagalleriasovelluksessa ja nettiselain Safarissa.

iOS 7 toimii iPhone 4:ssä ja sitä uudemmissa iPhoneissa sekä iPad 2:ssa ja sitä uudemmissa iPadeissa. Käyttöjärjestelmä tulee saataville Applen mukaan syksyllä. Samaan aikaan julkistetaan todennäköisesti myös uudet mallit iPhonesta ja iPadista.

iOS 7:n kanssa samaan aikaan julkistettiin Mac-tietokoneiden tuleva käyttöjärjestelmä OS X Mavericks sekä uudet MacBook Air- ja Mac Pro -tietokoneet.