Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple ei kertonut koko totuutta

Kun Apple syksyllä 2012 julkisti iPadista ensimmäistä kertaa 7,9-tuumaisen Mini-version, pikku-uutuus oli sisuskaluiltaan kaksi sukupolvea 9,7-tuumaisen isomman iPadin jäljessä. Siinä missä kymppituumaisen iPadin ostaja sai Applen täyttä teräväpiirtoa tarkemman näytön resoluution sekä uusimman suorittimen, Mini oli puolitoista vuotta vanhan iPad 2:n tasoinen.

Siksi oli yllätys, että tänä syksynä iPad-malliston pienokainen loikkasi kaikkien kuilujen yli lähestulkoon isoveljensä veroiseksi taulutietokoneiden suorituskyvyn mittatikuksi. Kun Apple esitteli uudet iPadit Yhdysvalloissa lokakuussa, se ei kertonut tilaisuudessa yhtäkään sellaista yksityiskohtaa, mikä olisi tehnyt iPad Ministä huonomman kuin iPad Air. Mini sai päivityksessä muun muassa saman resoluution ja saman, maailman ensimmäisen sarjatuotetussa mobiililaitteessa käyttöön otetun 64-bittisen prosessorin. Applen omien tuotetietojen mukaan se tarjoaa kahta teknisesti identtistä laitetta, joiden ainoat erot ovat laitteiden koossa ja hinnassa.

Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Ennen valintaa iPad Minin ja Airin välillä on syytä tietää muutama asia.

Teknarin numeron 21/2013 testijutussa kerrotaan niin liikkuvan kuvan kuin tekstin muodossa kaikki mitä iPad Ministä tarvitsee tietää.