9,7-tuumainen iPad on nyt iPad Air – Suomessa myyntiin 1. marraskuuta

Apple on uudistanut iPad-mallistonsa. Yhtiö julksti Suomen-aikaa tiistai-iltana San Franciscossa pidetyssä tiedotustilaisuudessa 9,7-tuumaisen iPad Airin sekä nyt retinanäytöllä varustetun, 7,9-tuumaisen iPad Minin.

iPad Air ottaa aiemmin vain iPadin nimellä tunnetun suurempikokoisen taulutietokoneen paikan. Air on iPadin viides sukupolvi, ja sen muotoilu on saanut vaikutteita pikkusisareltaan iPad Miniltä. Näytön pitkien sivujen reunat ovat kaventuneet sekä takapuolella reunat pyöristyneet. Uudelleenmuotoilun yhteydessä iPad Air on karistanut 181 grammaa painosta, 1,9 millimetriä paksuudesta sekä 16 milliä leveydestä neljännen sukupolven iPadiin verrattuna.

Uusi iPad Mini on puolestaan 7,9-tuumaisen iPadin toista sukupolvea. Se on saanut isosisarestaan tutun 2048×1536 pikselin resoluution sekä samat uudet tekniset sisukset.

Sekä iPad Airissa että uudessa iPad Minissä on iPhone 5S:ssä ensimmäistä kertaa nähty 64-bittinen A7-prosessori sekä erillinen M7-suoritin liikkeen tunnistamiselle. Molempia pädejä saa 16-, 32-, 64- ja 128-gigatavuisella tallennustilalla, ja molemmista on tarjolla 4G LTE -mobiiliyhteyksiä tukeva versio. Molemmilla on sama viiden megapikselin kamera sekä samat toiminta-ajat.

iPad Air tulee Suomessa myyntiin 1. marraskuuta 489 euron lähtöhintaan. Retinanäytöllisen iPad Minin Apple lupaa myyntiin “myöhemmin marraskuussa”. Retina-Minin alkaen-hinta on 399 euroa.

Applen iPad-mallistoon kuuluvat myös iPad Minin vanha versio (299 euroa) sekä yli kaksi vuotta vanha iPad 2 (389 euroa).

Teknari kertoo lisää iPadeista myöhemmin tänään keskiviikkona ilmestyvässä Teknarin numerossa 18/2013.