Uusi verkkokauppa Teknavi.com

4K-teknologia on yleistymässä. Mistä oikein on kyse?

4K eli toiselta nimeltään Ultra HD on televisioissa ja muissa näytöissä kuumin puheenaihe tällä hetkellä. 4K-teknologiaa löytyy uusista lippulaivalaitteista koko ajan enemmän ja enemmän, mutta itse Ultra HD -materiaalia ei ole vielä juurikaan saatavilla, kertoo uutissivusto Techradar.

4K-resoluutio on neljä kertaa 1080p Full HD:ta tarkempi ja siten välittää paljon enemmän yksityiskohtia ja luo erittäin terävän ja aidon kuvan. Ultra HD -teknologian tarkkuus mahdollistaa pienemmän katseluetäisyyden ja näin suuremman television pienemmässä tilassa ilman, että pikselit alkavat eroittua ja kuvanlaatu kärsii.

Näin suuri tarkkuus aiheuttaa esimerkiksi tallennustilaan liittyviä ongelmia. Neljä kertaa Full HD:ta tarkempi kuva vie valtavasti muistia, joten esimerkiksi elokuvien säilömiseksi levylle tarvitaan vielä jonkinlaista uutta teknologiaa.

Techradar kokosi 4K-teknologiasta kaiken tarpeellisen tiedon yhteen videoon. 4K teknologia yleistyy kovaa vauhtia ja vaikka siihen liittyykin vielä useita ongelmia, niin ennen pitkää tämä erittäin hyvälaatuinen kuva tulee olemaan helpommin myös kuluttajien saatavilla