Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Volvo vähentänyt eniten CO2-päästöjä Euroopassa

Volvo on vähentänyt eurooppalaisista autonvalmistajista eniten autojensa hiilidioksidipäästöjä. Tämä käy ilmi Euroopan liikenne- ja ympäristöjärjestön, T&E:n, kuudennesta vuosittaisesta analyysistä.

Euroopan kahdeksan suurinta autonvalmistajaa onnistui vuonna 2010 vähentämään CO2-päästöjään keskimäärin 2–6 prosenttia. Volvon tulos oli keskiarvoa huomattavasti parempi, sillä yhtiön hiilidioksidipäästöt vähenivät 9 prosenttia.

Euroopan liikenne- ja ympäristöjärjestön analyysi osoittaa, kuinka hyvin eurooppalaiset autonvalmistajat ovat onnistuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja polttoaineen kulutusta uusissa autoissaan.

Kaiken kaikkiaan EU:ssa myytyjen uusien autojen hiilidioksidipäästöt laskivat 3,7 prosentilla vuonna 2010. Uusien Euroopassa myytyjen autojen päästötason keskiarvo on tällä hetkellä 140 grammaa kilometrillä.

Vähäpäästöisimmän luokan autoja (CO2-päästöt alle 100 g/km) on tänä vuonna Suomessa rekisteröity yhteensä 2 628 kappaletta. Näistä Volvoja on peräti 1 353. Tilaston kakkonen on Toyota (509) ja kolmonen Volkswagen (246).

Teknari