Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Helpota arkeasi – tämän järjestelmän avulla sinua odottaa aina lämmin auto

Auton esilämmittäminen parantaa paitsi mukavuutta myös turvallisuutta. Aina kuitenkaan ei ole mahdollisuutta saada autoa sähköjohdon päähän, ja silloin polttoainekäyttöinen lisälämmitin on oiva apu.

Talvi on taas tuloillaan ja autoilijoiden on hyvä varautua kylmiin aamuihin. Jo ennen lumen tuloa kannattaa huolehtia auton esilämmittämisestä. Lämpimään autoon on luonnollisesti mukavampi istahtaa, mutta tätäkin merkittävämpää on parantunut turvallisuus huurteettomien ikkunoiden ansiosta. Lämmittämistä voi perustella myös ympäristönäkökulmasta, sillä moottorin esilämmitys vähentää merkittävästi käynnistyksen jälkeisten minuuttien pakokaasupäästöjä.

Perinteisen lohkolämmittimen vaihtoehtona on polttoainekäyttöinen lisälämmitin. Tämä lämmittää moottorin lisäksi sisätilat auton omien tuuletussuuttimien kautta, ja on käytännössä huurteenpoistossa tehokkaampi kuin erillinen sisätilanlämmitin.

Polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä lämmitetään palotilaa kiertävä vesi

Polttoainekäyttöiset lisälämmittimet saavat toimintaansa tarvittavan sähkön ja polttoaineen suoraan auton järjestelmistä. Suurimpana "vaarana" piilee vain lyhyitä matkoja kulkevien autojen akun tyhjeneminen. Siksi onkin hyvä pitää nyrkkisääntönä sitä, että autolla tulisi aina ajaa vähintään lämmitystä vastaava aika. Toinen vaihtoehto on varustaa auto ylläpitolaturilla, mikäli säännöllisesti on mahdollisuus pitää autoa johdon päässä.

Perinteisesti lämmittimiä voi ohjata kaukosäätimellä, tai etukäteen autoon sijoitetulla kellolla ajastamalla. Uuden asteen vaivattomuuteen tuo mahdollisuus ohjata lisälämmitintä älypuhelimella. Webasto on esitellyt juuri tulevalle talvelle uuden Thermo Call -sovelluksen, joka mahdollistaa autoon kytketyn lämmittimen käynnistämisen ajankohdasta ja paikasta riippumatta. Auton voi myös ajastaa lämpenemään haluttuun lähtöaikaan, ja tällöin järjestelmä aloittaa automaattisesti auton lämmityksen ulkolämpötilasta riippuen sopivaan aikaan. Tällainen mahdollisuus helpottaa etenkin epäsäännöllisesti useissa paikoissa liikkuvan henkilön arkea.

Älypuhelinsovelluksen käyttö on hyvin helppoa. Järjestelmä vaatii aktiivisen SIM-kortin sijoittamisen autoon. Tähän kelpaa esimerkiksi prepaid-liittymä, josta ei aiheudu aktivoinnin jälkeen käyttäjälle ylimääräisiä kuluja.

 Kävimme tutustumassa Webaston uusimpaan järjestelmään, ja kokeilimme laitteen toimintaa pakkaskontissa. Katso aiheeseen liittyvä video alta.

Kuvat: Mikko Autio
Video: Jonathan Rankle

Lue myös perinteisen sisätilanlämmittimen hyödyistä:
Muista turvallisuus syysaamuina – ikkunat kirkkaiksi ennen liikkeellelähtöä