Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Volvo XC40 -sähköautosta jälleen pieni paljastus – tietoviihdejärjestelmä täysin uusi ja Android-pohjainen

Tuleva Volvo XC40 -sähköauto tullaan varustamaan Android-pohjaisella käyttöjärjestelmällä, johon on integroitu muun muassa Google Assistant ja Google Maps.

Volvolta on tihkunut tietoja tulevasta XC40-malliperheeseen sijoittuvasta sähköautosta pieninä paloina. Teknavi on uutisoinut jo aiemmin sen ulkönäköpaljastuksista kuvien kera sekä korirakenteesta ja turvallisuudesta. Tällä kertaa on kuitenkin sisäisen kauneuden vuoro, kun käännymme tietoviihdejärjestelmän suuntaan.

Volvo luo autojensa tietoviihdejärjestelmän uudelleen tulevassa täysin sähköisessä Volvo XC40 -mallissa. Uusi Android-pohjainen järjestelmä tarjoaa Volvon mukaan parempia personointimahdollisuuksia, kehittynyttä käytettävyyttä ja ennen kaikkea sisäänrakennettuja Googlen palveluja. Järjestelmään on sisäänrakennettu esimerkiksi Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa.

Android Automotive OS -käyttöjärjestelmä tarjoaa reaaliaikaisia päivityksiä palveluihin sekä kansainvälisen kehittäjäyhteisön luomiin sovelluksiin. Sähköinen XC40 on tämän myötä ensimmäinen Volvo, joka vastaanottaa ohjelmiston ja käyttöjärjestelmän OTA (over-the-air) -päivityksiä – tähän asti nämä päivitykset ovat rajoittuneet Volvoissa vain karttoihin ja sovelluksiin. 

– Voimme vihdoin tarjota saman kokemuksen autoissa kuin älypuhelimissa – ja siten, että vuorovaikutus on turvallista ajamisen aikana. Tuomalla OTA-päivityksiä eri osa-alueille huollosta täysin uusiin toimintoihin auto pysyy yhtä tuoreena kuin muut digitaaliset tuotteet, ja siinä on aina uusimmat ja hienoimmat ominaisuudet, sanoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Android Automotive OS

Tietoviihdejärjestelmään integroitu Google Assistant antaa asiakkaan ohjata auton toimintoja puheella. Käyttäjä voi esimerkiksi säätää lämpötilaa, asettaa navigoinnin määränpään, toistaa suosikkimusiikkia ja podcasteja Spotifyn kaltaisilla sovelluksilla ja pitää yhteyttä viestejä lähettämällä. Google Assistantin avulla voi myös olla vuorovaikutuksessa älykotilaitteiden kanssa.

Google Maps tarjoaa päivitettyjä kartta- ja liikennetietoja reaaliajassa, pitäen kuljettajan ajan tasalla tulevista liikennetilanteista ehdottamalla ennakoivasti vaihtoehtoisia reittejä ja lähimpiä latausasemia. Näillä karttatiedoilla voidaan parantaa myös XC40:n ADAS-tukijärjestelmän ominaisuuksia, sillä autolle voidaan jakaa tietoja esimerkiksi nopeusrajoituksista ja maantien kaarteista.

Volvo jatkaa ohjelmistojen ja yhteyspalvelujen kehittämistä myös omien ohjelmistoinsinööriensä sekä digitaalisten palvelujen Volvo On Call -alustan avulla. Uusi tieto- ja viihdejärjestelmä integroidaan Volvon On Callin kanssa, mikä tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten akun tilan ja varaustasojen tarkkailun. Volvo On Callin perinteiset toiminnot, kuten auton esilämmittäminen kylmällä säällä, auton etsiminen pysäköintialueelta, ovien lukitus ja lukituksen avaus sekä auton jakaminen digitaaliavaimella, kuuluvat myös kokonaisuuteen.

Volvo Car Group on ensimmäinen yhtiö, joka tekee yhteistyötä Googlen kanssa autojen Android-järjestelmän integroinnissa. Yhtiöt ovat olleet kehitystyökumppaneita jo useamman vuoden ajan. Täysin sähköinen XC40-malli esitellään ensimmäisen kerran yleisölle 16. päivä lokakuuta.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Volvon ensimmäinen sähköauto on pian totta – tietoa tarjotaan pala kerrallaan
Volvon ensimmäinen täyssähköauto ja rohkeita kuvia

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.