Volkswagen Tiguan R – urheilullinen 320 hevosvoiman SUV

Volkswagen on tuonut markkinoille tähän asti tehokkaimman Tiguan-mallin. Uudessa Tiguan R:ssä yhdistyy dynaaminen suorituskyky jokapäiväiseen käytettävyyteen.

Odotetun R-mallin moottori on turboahdettu nelisylinterinen TSI-moottori, jossa on tehoa 235 kW (320 hv). Auton kiihtyy 0-100 km/h vain 4,9 sekunnissa. Vääntöä on tasaisesti 420 Nm jo 2100 kierrosluvusta alkaen aina 5300 kierroslukuun saakka. Optimaalisen vedon takaa uusi 4MOTION-nelivedon ja R-Performance Torque Vectoring -järjestelmän yhdistelmä. Voima jaetaan sekä etu- ja taka-akseleiden lisäksi myös molempien takarenkaiden välillä. 

Tiguan R:n urheilullisuus ei rajoitu pelkästään turboahdettuun moottoriin ja nelivetojärjestelmään. Varsin kattava valikoima varusteita lunastaa uuteen R-malliin ladatut toiveet. 

Tarjolla kattava valikoima varusteita

Tiguan R:n tunnistaa ulkoisesti mm. mustasta R-puskurista, johon on lisätty ilmanohjaimia. Lisävarusteena on saatavilla Black Style -paketti, johon kuuluu mustat kattokaiteet, peilikotelot ja ikkunalistat. Ohjaamossa R-malli erottuu mm. urheilullisilla istuimilla sekä R-monitoimiohjauspyörässä on R-painike ja isommat vaihteenvalitsimet. R-painiketta painamalla on mahdollisuus siirtyä suoraan Race-ajomoodiin. Vakiovarusteena on myös 8” infotainment-järjestelmä ja mallia varten on erityinen muokattu Digital Cockpit -mittaristo kierrosajan näytöllä.

Tiguan R:n vakiovarusteena on 20” vanteet, mutta lisävarusteena on saatavilla myös 21” vanteet. Muita vakiovarusteita ovat mm. IQ.Light-led-matriisivalot, progressiivinen ohjaus, mukautuva alustansäätöjärjestelmä DCC sekä rengaspaineiden valvontajärjestelmä. Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiona ovat myös kaistanvaihtoavustin, pysäköintiavustin ja hätätila-avustin. Lisävarusteina on saatavillla sähkökäyttöinen takaluukku ja avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä. R-mallin erikoisuutena on vielä Akrapovicin R Performance -titaanipakoputkisto.

Uuden Tiguan R -mallin myynti on jo alkanut Suomessa ja hinnat ovat alkaen 64 192 euroa. Ensimmäiset Tiguan R -malit saapuvat Suomeen alkukesästä 2021.

Kuvat: Volkswagen

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista,Instagramista,Twitteristä ja YouTubesta.