Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Verkkokauppatoimitukset jatkossa suoraan autoon

Ruotsalainen autonvalmistaja Volvo ja käynnistämässä mielenkiintoista yhteistyöprojektia verkko-ostosten toimituspalveluihin liittyen. Yhteistyökumppanina toimii ruotsalainen urb-it startup-yritys.

Moni on varmasti ollut tilanteessa, jossa oma aikataulu ei täsmää tavaraa toimittavan lähettifirman kanssa. Nyt uusi palvelu haluaa tehdä verkko-ostosten toimituksista tehokkaampia. Palvelun uskotaan saavan kiinnostuneita asiakkaita etenkin kiireisten ja paljon liikkuvien ihmisten keskuudessa.

Ideana on, että auto toimii digitaalisena toimitusosoitteena palvelun käytön ajan. Kun kuluttaja tekee ostoksen urb-itia käyttävässä verkkokaupassa, voi hän valita toimitusosoitteeksi suoraa autonsa. Nimellä urber kulkevat lähetit noutavat verkkokaupasta ostaman tuotteen tietyllä tilauskoodilla, minkä jälkeen toimittaja tulee tilausosoitteeksi merkityn auton luokse. Kuluttaja voi seurata prosessin etenemistä koko ajan mobiililaitteen avulla, ja mikäli toimitus ei ole perillä kahden tunnin sisällä tilauksesta, on toimitus ilmainen.

Volvo lisää urb-itin autotoimituspalveluihinsa aluksi Tukholmassa. Palvelun on tarkoitus laajentua muihin Euroopan maihin vielä tämän vuoden aikana, vuoteen 2025 mennessä tavoitteena on toimia yli 200 kaupungissa ympäri maailmaa.