Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Venemessut päätökseen – venekauppa elpymässä

Pohjois-Euroopan suurimmat veneilymessut Vene 17 Båt päättyivät sunnuntaina 19.2. Kymmenen tapahtumapäivän aikana messuilla vieraili yli 71 000 veneilijää sekä veneilystä ja vesiharrasteista kiinnostunutta. Tapahtuma keräsi hyvät pisteet kävijäkyselyissä ja esillä olleet yritykset kertoivat messujen olleen kaupallisesti menestys.

Kaiken kaikkiaan näytteilleasettajia oli messuilla 390 ja erilaisia uutuusveneitä esillä oli 532. 

Messujen ensimmäisinä päivinä veneilijöiden yllä näytti vielä olleen mustia pilviä uhkaavan veneveron takia. Hallituksen päätös vetäytyä verosuunnitelmasta kuulutettiin kesken messujen ja uutinen otettiin vastaan raikuvin aplodein.

Venealan Keskusliiton Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo oli vakuuttunut venekaupan elpymisestä.

– Venemessuilla on ollut erittäin positiivinen vire. Keskusteluissa veneitä myyvien yritysten kanssa on muodostunut vahva käsitys siitä, että veneitä on myyty tänä vuonna messuilla erittäin hyvin, jopa viime vuotista paremmin. Messujen todelliset vaikutukset näkyvät sitten vasta viikon tai parin kuluttua, kun kaupat päästään viemään loppuun. Kauppaa on tehty paljon myös muilla osastoilla muun muassa veneilytarvike ja -varusteosastoilla, kertoo Pajusalo.

– Nyt tapahtuman jälkeen keräämme kehitysehdotuksia ja palautteita sekä näytteilleasettajilta että kävijöiltä. Tapahtuma on iso ponnistus monelle näytteilleasettajalle. Kuuntelemme heitä isolla korvalla ja teemme tapahtumasta ensi vuonna vielä entistä paremman, summasi jo jatkoa suunnitteleva Pajusalo.

Suurin kiinnostus tänä vuonna olivat moottoriveneet sekä veneilyvarusteet ja -tarvikkeet. Kävijöistä noin puolet olivat pääkaupunkiseudulla asuvia.

Messut järjestettiin 48. kerran, ja jatkoa ne saavat jälleen ensi vuonna. Seuraava tärkeä venekaupan tapahtuma järjestetään elokuussa, jolloin Uiva 2017 tuo veneet Helsingin Lauttasaaren satamaan.

Venemessuila pääsi kokeilemaan myös trendikästä subbailua.

Kuvat: Messukeskus