Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Teslan maailmanlaajuinen Supercharger-verkosto muuttuu uusille autoille maksulliseksi – nykyiset autot säilyttävät vapaat lataukset

Tesla on mainostanut näyttävästi Tesla-kuskeille ilmaisia pikalatausasemia. Näitä on yhteensä maailmassa yli 4 600, joista muutama löytyy myös Suomen pääväylien varsilta. Verkoston tarkoituksena on mahdollistaa saumaton liikkuminen esimerkiksi Euroopassa.

Verkoston muuttaminen maksulliseksi ei liene kovin monelle kuskille suuri yllätys. Tesla perustelee maksulliseksi muuttumista myös mahdollisuudella nopeuttaa verkoston laajentamista. Latauksen hintaa ei vielä kerrota, mutta Tesla lupaa sen olevan edullisempaa kuin verrattavissa olevan polttomoottoriauton tankkaamisen.

Muutos on myös siten mielenkiintoinen, että se asettaa Tesla-kuskit varsin eriarvoiseen asemaan. Maksullisuus ei nimittäin koske ennen 1.1.2017 tilattuja, ja ennen 1.4.2017 vastaanotettuja autoja, vaan nämä saavat edelleen jatkaa ilmaisia latauksia. Kaikki vuodenvaihteen jälkeen tilatut Teslat saavat puolestaan vuosittain 400 kWh:n verran ilmaisia Supercharger-krediittejä. Parhaimmillaan tämä riittää noin 1 600 kilometrin ajoon.

Ilmoituksen yhteydessä Tesla myös muistuttaa, että matkapuhelimien latauksen tapaan myös sähköauton paras latauspaikka on kotona. Supercharger-verkosto puolestaan tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen edun.

Teknavi päätyi käyttämään Supercharger-asemaa Model X:n koeajon yhteydessä. Lue koko koeajo täältä.

Kuva: Mikko Autio