Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tänään tv:ssä: Radalla Valtteri Bottaksen kanssa – näin kulkee yli 500-hevosvoimainen Mercedes-AMG formulatähden käsittelyssä

Valtteri Bottas on tämän hetken kirkkain suomalaistähti F1-sarjassa. Pääsimme hyppäämään Mercedes-kuskin oman urheiluauton kyytiin Ahveniston moottoriradalla.

Formula-tähdet ovat tunnetusti kiireisiä kavereita, mutta välillä myös kotiseuturakkaus vetää puoleensa. Pääsimme kesällä hyppäämään Mercedeksen F1-tiimissä ajavan Valtteri Bottaksen kyytiin kenties kotimaan tunnetuimmalla moottoriradalla – Hämeenlinnan Ahvenistolla.

Kun ajaa työkseen kilpaa autourheilun kuninkuusluokassa, niin myös omaa autoa kohtaan on jonkinlaisia kriteerejä. Bottas haluaa pystyä nauttimaan autolla ajamisesta myös liikenteessä, ja se edellyttää sekä hyviä ajo-ominaisuuksia että vaivatonta suorituskykyä. Sitä löytyy miehen ainoasta itse omistamasta autosta, joka on vuosimallin 2018 Mercedes-AMG GT S.

"Tää on ollu pitkään mun haaveissa, ja sit kun tähän autoon tuli facelift, niin se oli sit siinä. Oli pakko laittaa tilaukseen", Valtteri Bottas toteaa suu hymyssä.

Mercedes-AMG GT S tarjoaa 522 hevosvoimaa ja 670 Nm vääntöä.

F1-tähden unelma-auto tämä ei kuitenkaan ole. Se on vasta valmistumassa. Valtteri Bottakselle on nimittäin tulossa F1-auton tekniikkaan perustuva ja 1 000 hevosvoimaa tarjoava Mercedes-AMG Project One, jonka pitäisi valmistua kuluvan vuoden lopulla. Voit lukea superautosta lisää täältä.

"Siinä on todella huikeeta teknologiaa ja se on todella suorituskykyinen auto", Bottas kertoo valmistuksessa olevasta unelma-autostaan.

Valtteri Bottas vierailee Teknavin 19. tv-kauden avausjaksossa, jonka ensiesitys nähdään sunnuntaina 15.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Silloin on luvassa lisää kommentteja Bottaksen autoiluhistoriasta ja taidonnäytteitä AMG:n käsittelystä Ahveniston moottoriradalla.

Kuvat: Mikko Autio ja Daimler AG

Lue myös:
Varaslähtö Frankfurtiin – AMG otti löysät pois ja löi pöytään yli 1 000 hevosvoimaa
Koeajossa Mercedes-AMG GT R – vihreän paholaisen viehätys
Muistatko tämän Teknavi-herkun? Mercedes-AMG:n huippumalli Markku Alénin käsittelyssä: ”Aivan mieletön laite”

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 19. tuotantokauden avausjakson ensiesitys sunnuntaina 15.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat la 21.3. klo 17.00 ja su 22.3. klo 15.30 MTV3:lla.