Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomi mukana kansainvälisessä nopeusvalvontamaratonissa – tehovalvonta alkaa keskiviikkoaamuna

Suomi on jälleen mukana Euroopan liikennepoliisiverkoston kolmatta kertaa toteuttamassa laajassa nopeusvalvontaoperaatiossa. Kaikkiaan yli 20 Euroopan maan poliisit osallistuvat näkyvään nopeuksien valvontaan, jolla pyritään vaikuttamaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen.

Operaation taustalla on ylinopeuksien merkitys kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa. Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. Ylinopeuksien syihin ei tässä yhteydessä otettu kantaa, mutta toki taustalla saattaa olla esimeriksi alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena ajamista. Myös näiden kitkemiseen tarvitaan luonnollisesti poliisin näkyvää valvontaa.

Valvontaa tehostetaan maratonin ajaksi poliisimiesten suorittaman valvonnan lisäksi myös automaattivalvonnan osalta. Valvontaa kohdennetaan etenkin riskialteimmille tieosuuksille.

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella on liikenneonnettomuuksia ennalta estävää vaikutusta. Tärkeää on, että kuljettajat tarkastelisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste kertoo Poliisihallituksen tiedotteessa.

Tehostettu valvonta alkaa keskiviikkona 19.4. aamulla kello 6.00, ja päättyy vuorokautta myöhemmin torstaiaamuna kello 6.00.