Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Volvo jatkaa perinteitä – uutuusmallin Suomen ensiesittely venemessuilla

Jo perinteeksi muodustuneeseen tapaan Volvo esittelee jälleen uuden mallin venemessuilla. Tällä kertaa vuorossa on V90 Cross Country. Auto on nähtävillä Helsingin Messukeskuksessa Vene Båt 17 -messuilla 10.-19.2.

Korotetulla ja maastohenkisellä mallilla tavoitellaan poistuneen XC70:n asiakkaita. Volvo esitteli ensimmäisen maastofarkun jo 20 vuotta sitten, jolloin kyseinen autoluokka ei ollut vielä nähnyt suosionsa huippua.

V90 Cross Country vastaa pääasiassa teknisesti V90-mallia. Se maksaa noin 4000 euroa enemmän kuin vastaavalla voimalinjalla oleva V90. Cross Country on aina nelivetoinen ja automaattivaihteinen. Malliston hinnat alkavat D4 AWD:n 61 124 eurosta. Muut moottorivaihtoehdot ovat D5, T5 ja T6. Lisäpanostuksella saa 6 senttimetriä enemmän korkeutta, off road -ominaisuuden, puskureiden etu- ja takasuojalevyt sekä mallinimetyt sivulistat. Maavara ei ole säädettävissä, ja automaattisesti säätyvä ilmajousitus on saatavilla lisävarusteena. Sisätiloiltaan auto on identtinen V90:n kanssa. 

Cross Country tuo kaivattua maastomaista säröä rikkomaan liikaa hienostuneisuutta, jota etenkin S90 ja V90 edustavat.  Lisäksi korkeamman maavaran tuoma istumakorkeuden muutos tuo käyttömukavuutta. Lisää SUV-tyyliä kaipaaville saatavilla on toki XC90, tosin reilut 20 000 euroa korkeammalla alkaen hinnalla.

Uudet tilaajat saavat autonsa alkusyksystä 2017.

Kuvat: Mia Pelttari ja Mikko Autio