Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kurkistus konseptiauton sisälle – onko tässä Skodan tulevaisuus?

Skoda esittelee parhaillaan Shanghain autonäyttelyssä ensimmäistä sähköistä visiotaan, Vision E:tä. Skodan mallistoon ei ole aikaisemmin kuulunut lainkaan sähköisiä automalleja, ei edes hybridejä. Nyt tilanteeseen suunnitellaan muutosta kuitenkin rytinällä.

Sähköistä voimalinjaa edustava konseptiauto on viisiovinen SUV-coupé. Skoda ilmoitti aloittavansa näin täysin sähköisen mallistonsa esittelemisen, johon tulee kuulumaan viisi jäsentä eri segmenteistä vuoteen 2025 mennessä. Sen jälkeen tavoitteena on, että joka neljäs myyty Skoda on sähkökäyttöinen.

Ennen täyssähköautomalleja mallistoa laajennetaan ensimmäisellä hybridillä, kun Skoda Superbin ladattava pistokehybridi saapuu vuonna 2019. Ensimmäinen täysin sähköinen sarjavalmisteinen Skoda saapuu markkinoille vuonna 2020.

Vision E on 4645 mm pitkä, 1917 mm leveä ja 1550 mm korkea. Akseliväliltään auto on 2850 mm. Muotoilulla on pyritty Skodalle tyypillisiin hyviin tilaratkaisuihin, mutta haluttu korostaa coupémaista kattolinjaa. Konseptiauton muotoilu osoittaa Skodan uuden suunnittelukielen linjaa myös brändin tuleville sähköautoille. Futuristisen näköisestä konseptiautosta on näytetty ulkokuvia ja nyt vuorossa ovat maistiaiset sisältä.

Vision E:n ominaisuuksia ovat muun muassa B-pilarin puuttuminen ja takareunasta saranoidut takaovet. Valoisassa ohjaamossa on neljä yksittäistä istuinta, jotka kääntyvät 20 astetta. Sisäänkäynnin helpottamiseksi istuimet myös kääntyvät ulospäin, kun ovet avataan.

Kojelaudan keskellä on kosketusnäyttö, josta kuljettaja ja etumatkustaja voivat lukea ja hallita erilaisia toimintoja. Jokaisella matkustajalla on myös oma näyttö, josta voidaan hallita mukavuustoimintoja, kuten tieto- ja viihdepalveluita. Etumatkustajan näyttö on sijoitettu kojelautaan, ja takapenkkiläisten näytöt ovat sijoitettu etuistuinten selkänojiin.

Kuvat: Valmistaja

Luo myös:
Skoda lähtee mukaan sähköautomarkkinoille
Skoda esittelee Genevessä hybriditekniikkaa