Salakuvat: Porsche 911-mallisarja saanee uuden lippulaivan

Missä muuallakaan uusia urheiluautoja bongaisi testeissä kuin Nürburgringillä? Nyt olemme saaneet ensimmäiset kuvat Porschen uuden takavetoisen vauhtihirmun ratatesteistä Saksasta.

Kerroimme aikaisemmin havainnoista mahdollisen 911 GT2:n talvitesteistä. Mallissa yhdistyy 911 Turbon voima ja GT3-mallin keveys ja ajettavuus muun muassa takavetoisuuden myötä. Tätäkin rajumpi malli on luonnollisesti RS-merkinnällä varustettu versio. Testeissä nähty auto näyttää isojen ilmanottoaukkojen ja GT3 RS -tyylisen takaspoilerin myötä erittäin rajulta. Ja siltä se myös kuulostaa testiajojen perusteella.

Kyseessä voisi olla Porsche 911 GT2 RS, joka on varustettu väkivahvalla kuusisylinterisellä kahdella turbolla ahdetulla bokserimoottorilla. Aikaisemmat GT2 RS:t ovat myös olleet manuaalivaihteisia, mikä voisi olla odotettavissa myös uuden mallin kohdalla. Auton aerodynamiikkaa on optimoitu entisestään ja massiivinen takaspoileri takaa auton pysymisen vakaana myös kovemmissa nopeuksissa. Ja tarvetta tälle on, sillä tehoa autossa tulee olemaan takavetoisella varmasti riittävästi.

Porsche ei ole julkaissut vielä mitään virallisia tietoja GT2-malleista, mutta useammat havainnot mahdollisesti näistä malleista luovat uskoa legendaarisen nimen paluulle.

Lue myös:
Salakuvat: Tekeekö ”kuningas” paluun Porschen mallistoon