Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Opel ranskalaisella mausteella

Opel esittelee uuden kompaktin tila-auton syksyllä Pariisin autonäyttelyssä. Nyt nähtävissä salakuvissa saadaan ensimmäinen kurkistus myös uutuuden sisätiloihin.

Uusi kolmannen sukupolven Meriva tulee olemaan kahden ensimmäisen mallisukupolven tapaan hyvin monikäyttöinen auto. Mittoihin nähden auto tarjoaa hyvin tilaa monikäyttöisessä muodossa. Uuden keskikokoisen tila-auton perustan GM on suunnitellut yhteistyössä ranskalaisen PSA:n kanssa, ja Meriva tuleekin rakentumaan Citroën C3 Picasson kanssa samalle modulaariselle EMP2-pohjalevylle.

Aikaisempiin malleihin verrattuna uutuudet ovat luonnollisesti kevyempiä ja taloudellisempia. Autot jakavat myös alustan lisäksi paljon komponentiikkaa keskenään, millä pitäisi olla positiivinen vaikutus myös kuluttajalle asti hinnan muodossa. Juuri kompakti luokka on perinteisesti herkkä hinnanvaihteluille, joten taloudellisuus on tärkeä tästäkin näkökulmasta.

Meriva tulee saamaan myös vahvan sukunäön nykyiseen Opelin mallistoon. Ensimmäiset sisäkuvat paljastavat keskikonsoliin sijoitetun kosketusnäytön, joka tullee noudettelemaan Astrassa nähtyä linjaa. Aikaisemmassa mallissa nähdystä persoonallisesta oviratkaisusta on kuitenkin luovuttu, sillä edeltäjän kaapparimallisten takaovien tilalla on nyt ihan perinteiset oven etulaidasta saranoidut ovet.