Salakuvat: Laseria Bemarin keulalle

Uusi ensi vuonna markkinoille tulossa oleva BMW 5-sarjan farkkumalli on bongattu testeissä kotiseuduillaan Münchenin suunnalla. Elegantti ja tilava kori on pakattu täyteen baijerilaisten uusinta tekniikkaa.

Kansainvälisesti uusi 5-sarjan sedanmalli kiinnostaa varmasti farkkua enemmän, mutta Euroopassa käytännöllisyys kiinnostaa. Esimerkiksi Saksassa kaksi kolmasosaa kaikista myydyistä 5-sarjalaisista oli farmareita, ja jatkossa osuuden odotetaan jopa nousevan. Nyt kuvissa olevan tulevan mallin siluetti on jo varsin selvästi esillä, minkä lisäksi valoumpiot ovat nähtävissä ilman maskeja. Perä on aikaisempaa viistomman näköinen, mikä mahdollisesti viistää myös osan tavaratilasta. Loppukesästä markkinoille tulossa oleva kilpailija Stuttgartista puolestaan säilyttää edelleen käytännöllisyyttä korostavan muotonsa.

BMW 5-sarjan uusi sedan on tulossa markkinoille ensi vuoden alkupuolella, mutta farmaria haluavat joutuvat odottamaan vuoden toiselle puoliskolle. Sedanin tapaan uusi farkku tulee olemaan huomattavasti nykyistä mallia kevyempi. Tällä on oma vaikutuksensa sekä mukavuuteen että ajodynamiikkaan, josta BMW on osaltaan myös tunnettu. Myös moottorisukupolvi tulee edustamaan baijerilaisten viimeisintä osaamista.

Sisustuksen osalta malli tulee ottamaan askeleen kohti nykyaikaisempaa suuntaa. Vakiomallista löytyy edelleen perinteiseen tyyliin toteutettu mittaristo, mutta kilpailijoiden tavoin tarjolle tulee täysin digitaalinen vaihtoehto. BMW lähtee myös mukaan tiukkaan kilpailuun uusimman turvatekniikan saralla, mikä tarkoittaa 5-sarjan olevan entistä lähempänä autonomista ajamista. Malliin löytänee tiensä myös 7-sarjassa nähty etäparkkeeraus, sekä laser-ajovalot.